недеља, 24. фебруар 2013.

Zdravi obroci sa pečurkama

Kuvajte zdravo i ukusno
Ovoga puta smo za Vas pripremili izbor od 3 vrlo ukusna jela zasnovana na gljivama, a svako ko voli njihovu „zdraviju“ stranu će obožavati i ova jela.
Uživajte u svom obroku!

Tost sa mednjačom i pečenim jajetom
Sastojci:
  • 1 jaje
  • Puna šaka kuvane mednjače
  • Malo belog luka, peršun, biber i so
  • 1 supena kašika putera
  • 1 kriška crnog hleba
  • 1 supena kašika kiselog krema
  • Pola omanjeg crnog luka
Priprema:
  1. Očistite mednjače i skuvajte ih u zasoljenoj vodi.
  2. Sotirajte crni luk, dodajte mednjače, beli luk i peršun.
  3. Začinite sa soli i biberom i sotirajte još nekoliko minuta.
  4. Konačno, umešajte i malo kiselog krema.
  5. Ispržite hleb u tiganju u koji ste prethodno dodali malo putera, dok ne bude hrskav.
  6. Pripremite jaje tako što ćete ga ubaciti u ključalu vodu pošto ste smanjili temperaturu ringle.
  7. Ostavite ga tako nekolik minuta (2-3 minuta), kako bi se belance skuvalo.
  8. Sotirane pečurke stavite na hleb i preko njih poširano jaje.
    Prijatno!


Pečena sunčanica
Sastojci:
  • Nekoliko komadića sunčanice
  • 1 jaje
  • Malo soli
  • Malo brašna Hlebne mrvice
Priprema:
  1. Očistite i operite gljive.
  2. Koristite samo šešire.
  3. Posolite ih i uvaljajte u brašno, jaje i hlebne mrvice na kraju.
  4. Pržite ih u malo ulja dok ne postanu braonkaste.
  5. Odmah ih poslužite, kao grickalicu ili uz sporedno jelo za ručak.
    Prijatno!
Hlebne noklice sa gljivama:
Kada ste uvaljali gljive u hlebne mrvice možete ih staviti na neku tacnu/poslužavnik i tako ih zamrznuti. Kada se zamrznu, možete ih premestiti u činiju ili vrećicu. Posle ih možete pržiti kada god poželite (zamrznute). Vodite računa kada ih raspoređujete na tacnu da to uradite lepo, kako se ne bi zalepile jedna za drugu.



Pica sa vrgnjem
Sastojci za testo:
  • 150 grama brašna (ili po potrebi)
  • 1 supena kašika šećera
  • Malo soli
  • 1 dl tople vode
  • Nekoliko supenih kašika maslinovog ulja
  • Četvrt kockice kvasca
Priprema testa:
  1. Umešajte kvasac sa šećerom i dodajte kašiku brašna u mešavinu, a potom i vodu.
  2. Sačekajte da se smesa lagano podigne. U međuvremenu dodajte so brašnu i potom ga umešajte sa maslinovim uljem, na kraju dodajte prethodno pripremljenu mešavinu.
  3. Umesite testo dok ne bude vrlo glatko.
  4. Ako je potrebno dodajte brašno, ali samo dok testo ne postane meko i nelepljivo.
    Ostavite ga 1 sat kako bi se podiglo. Od ovoga ćete napraviti jednu okruglu picu, prečnika oko 30 cm.
Priprema pice:
Očistite, operite i brzo prokuvajte vrganj u zasoljenoj vodi. Izvadite ih iz nje. Dodajte začine u sos od paradajza (bosiljak, origano, beli luk u prahu; u zavisnosti od sosa – soli ili šećera).
Namastite tepsiju i polako i oprezno raširite testo po njoj (nemojte ga stiskati previše, razvucite ga rukama pre stavljanja u tepsiju). Rasporedite sos po testu, dodajte čunku, sir i šta god još želite da se nađe na Vašoj pici. Skuvane vrgnje rasporedite po vrhu. .

Pecite picu i prethodno zagrejanoj rerni, na najvećoj mogućoj temperaturi. 10 minuta je dovoljno na 270 C. No, prilagodite se uslovima.

Prijatno!

Savet šefa:
Ostavite testo dovoljno dugo kako bi se podiglo, možda i malo duže, mesite ga jednom. Ako se diže svega pola sata ili pak nimalo, neće biti glatko niti visoko kao što bi trebalo da bude.
 http://www.top-shop.rs/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.