недеља, 24. фебруар 2013.

Šta žene žele ... da dobiju za 8. mart

Muškarci - pažnja! 

Zašto žene imaju svoj dan?
Tokom industrijske revolucije mali broj žena je bio zaposlen. Žene su tada radile uglavnom u tekstilnoj industriji i to pod veoma lošim uslovima i za male nadnice.
Žene su se od 1903. do 1910. godine širom sveta borile za pravo glasa i ravnopravnost. Tako je 8. marta 1910. godine održana Druga međunarodna konferencija socijalistkinja, pod vođstvom Klare Cetkin.

Tada su su žene formalno dobile i ravnopravnost i pravo glasa, a 8. mart je zvanično počeo da se slavi kao međunarodni Dan žena

Ljubav
Ljubav
Ljubav
Idealan poklon za Dan žena
Ma koliko se ljudi među sobom razlikovali, ipak postoje neka opšta pravila o tome šta bi se većini žena svidelo, a šta ne.
Ako želite da svoju voljenu ostavite bez daha, savetujemo da dobro razmislite šta ona zaista voli, setite se njenih potajnih želja o kojima ste razgovarali, ili pak pozovite njenu najbolju drugaricu i raspitajte se o tome šta bi bio dobar poklon.

Ukoliko nemate nikakvu ideju šta biste poklonili vašoj voljenoj – vodič vam može biti ova lista od po 7 IN and OUT kategorija poklona za 8. mart.

Pokloni koji su IN ...
1. Prirodno
Oprobani i večiti recept - cveće. Odaberite neki bogat i egzotičan buket. Ukoliko ipak želite da poklon potraje duže, opredelite se za dekorativno cveće u saksiji
2. Luksuzno
Luksuzna bombonjera ili večera u restoranu sa prijatnom atmosferom i lepo uređenim ambijentom uvek će "upaliti". Ovo jeste klasika, ali večna i uvek dobrodošla...
3. Lepo:
Nešto što će je ulepšati... koliko je to moguće doduše, jer ona je najlepša i bez njih. Ovo su pokloni koje žene naprosto obožavaju... Parfem, nakit ili dekorativna kozmetika (ovde pažljivo birajte, i ukoliko je moguće - konsultujte se sa nekim)
4. Romantično
Nešto što će je podsećati na Vas dvoje. Recimo, CD sa romantičnom ili omiljenom muzikom one kojoj poklanjate, DVD - film koji ste gledali u bioskopu na prvom sastanku ili lepo uramljena zajednička fotografija.
5. Praktično
Ovde se opredelite za nešto što će njenu svakodnevicu učiniti lakšom i ostaviti joj više vremena za sebe... i za vas. Primer ovakvih poklona su - mašina za sudove, da ne provodi toliko vremena za sudoperom, Space Bag 7 vreće - kako ne bi provodila previše vremena preslažući garderobu i slično.
6. Seksi
Specijalan deo pomenutih poklona za ulepšavanje, koji će i vama ulepšati život. Ukoliko se opredelite za seksi donji veš ili pidžama, obavezno obratite pažnju na to da li voli nešto jednostavno, jednobojno, čipku...
7. Relaksirajući
Savremeni život je stresan, a izborena ravnopravnost je ženama donela puno dodatnih obaveza. Svesni ste toga? Odaberite spa vikend, relaks masažu, masažno eterično ulje ili sapun... ili neku dobru i opuštajuću knjigu.
Pokloni koji su OUT ...
1. Zastarelo
Nemojte se opredeljivati po principima koji su važili pre 30 - 40 godina, kada se ovaj praznik slavio sindikalno i od ranog jutra (ovim ne poričemo šarm tih vremena) ... To znači - zaboravite na karanfile, najlon čarape i kič bombonjere!
2. „Domaćički“
Preterano praktični pokloni... Predmeti koji slave pretežno teži deo njenog života. Mislimo konkretno na - posuđe, džoger, metlu, mikser i sl.
3. Potencijalno uvredljivo
Izbegavajte poklone koji će učiniti da se vaša voljena oseti povređeno ili u neskladu sa vašom predstavom idealne žene... Dakle, ne kupovati veš koji deluje „jeftino“, preparate za mršavljenje i one koji joj grubo ukazuju na stvari o kojima možda ne vodi dovoljno računa - kamen za pete, žilete, kuvare i sl...
4. Dosadno
Postoje događaji i pokloni u kojima zaista neće uživati. Naravno, ima žena koje predstavljaju izuzetak od ovog pravila, ali su one u manjini. Stoga, izbegnite neženstvane poklone, kao npr. karte za boks (ili neki drugi sportski događaj muškog karaktera) , knjige koje su potpuno suprotnog žanra ili stila od onoga što voli i sl.
5. Promašeno
Nemojte da se ona zapita koga ste zapravo imali na umu kada ste poklon birali ... Pazite da garderoba ili obuća za koje se opredelite - ne bude u boji koju ona nikada ne nosi ili u neodgovarajućoj veličini.
6. „Po sebi“
Ne birajte za nju nešto što zapravo želite za sebe. Najčešći primeri takvih poklona su - komponente za računar, alat, deo za automobil... Parole u ovakvim slučajevima su najčešće "Draga, ali to je nešto što će i tebi biti korisno"... Ne činite to!
7. Beskorisno
Ovde podrazumevamo one stvari koje najčešće ne služe ničemu, sem da se sa njih povremeno skine prašina. Naravno, ovi predmeti mogu izgledati i lepo, ali mogu biti i izuzetan primer kiča. Ova stavka se odnosi na ukrasne vaze, činije, gipsane figure... one lošeg dizajna i bez ikakave upotrebne vrednosti
Alternativna rešenja - siguran pogodak
Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao. Ukoliko, međutim, i dalje niste sigurni - jednostavno je pitajte. Drugo rešenje je da zajedno odete u grad, spojite lepo i korisno i pustite je da sama sebi odabere odgovarajući poklon.
U svakom slučaju - nemojte zaboraviti ovaj datum - niti dozvoliti da samo ovaj dan bude dan za poklanjanje.

http://www.top-shop.rs/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.