уторак, 10. април 2018.

. 10 razlika između srećne žene i "uvijek umorne"

Picture 
Dvije žene - dva odnosa prema životu
Postoje žene koje većinu vremena zrače i iskreno su srećne. One, naravno, imaju periode tuge i teškoća, ali oni su kratkoročni i ne zadržavaju se u njihovom životu.

A postoje žene, i takvih je kod nas nažalost, većina koja je uvijek nezadovoljna sa nečim, često umorna (ako ne i uvijek) i naviknuta da stalno prevazilazi probleme.


Koje su razlike između navika i delovanja ova dva tipa žena? Šta treba učiniti da se osjeća srećno i živi u obilju?
 
1. Znanje kuda ide
Žene koje vole život i život voli njih, uvijek imaju sopstveni put, planove i ciljeve, one idu po tom putu.

Žene koje su uvijek umorne slijede tuđe puteve i udovoljavaju okruženju. Javno mnjenje je za njih veoma važno, a sopstveno mišljenje je izgrađeno na MORA i TREBA.

2. Okruženje
 Žene koje vole život i život voli njih, imaju okruženje sjajno, pozitivno, svijetlo. Ono koje se razvija i koje je optimistično.

Kod "umornih žena ", okruženje se sastoji isključivo od "žrtava", okruženje je problematično i uvijek se žali na život. U njemu je uobičajeno da žale jedni druge, a o radosti nije zgodno pričati "ureće se!".

3. Izbalansirano samopouzdanje
Kod žena koje vole život i život voli njih, nema krajnosti: gordost ili ništa? Bolja je harmonija i ravnoteža: (asertivnost = zdrave psihološke granice + prava asertivnog čovjeka). Poštovanje sebe i shvatanje da su dobri ljudi iz okruženja. Voljena za roditelje i blagorodna žena za bliske. Lako dijeli komplimente i svoju radost.

Kod "umornih žena" - ili gordost i arogancija, ili osjećaj potpune ništavnosti.

4. Odnos prema upoređivanju
Žene koje vole život i život voli njih, imaju naviku da se upoređuju samo sa sobom i razvijaju individualno.

"Umorne žene" imaju naviku da se upoređuju sa drugima, ili zavide, ili tvrde da je kod nekoga još gore.
 
5. Očekivanja
Kod žena koje vole život i život voli njih, nema očekivanja i "mora " u odnosu prema drugima, ona zna kako spokojno da zamoli i potpuno razumije da mogu da je odbiju. Navikla je da zadovoljava svoje potrebe na zdrav način.

"Umorne žene" imaju naviku da očekuju zadovoljavanje svojih potreba od drugih. A ako to nije dovoljno, ljute se na njih i ispoljavaju pretenzije. Zamoliti za njih je ponižavajuće.

6. Ne opraštati, već prihvatati
Kod žena koje vole život i život voli njih, ne postoji pojam oproštaj. Postoji koncept prihvatanja i razumijevanja druge strane. Niko ne treba nikakvo opraštanje, jednostavno svi u našem životu gledaju na svijet na svoj način. Oproštaj znači da postoji uvreda a uvreda nije njoj svojstvena.
Picture 
7. Dejstva i razgovori

Žene koje vole život i život voli njih, navikle su da djeluju, a ne da pričaju i razmišljaju u prazno. "Ne može se riječima izaći iz problema u kojima ste stavili sebe dejstvima". Prevode problem u zadatak. Navikle su da misle da je sve rešivo, treba samo pronaći način i resurse. Ili steći iskustvo.

"Umorne žene" imaju naviku da mnogo govore o tome šta treba raditi, a malo toga značajnog da rade. Odlažu sve za kasnije, opravdavajući se zauzetošći ili problemima.

8. Biti žena

Žene koje vole život i život voli njih, potpuno su svjesne da su žene i da je to njihov resurs i predodređenje. Brinu o sebi, šminka, sport - snaga volje, želeći da budu svijetle i žive - svakodnevno to rade, sa zadovoljstvom i prije svega, zbog sebe.

"Umorne žene" imaju naviku da se brinu o sebi na silu, to je kao teška dužnost i ako to rade, rade zbog nekoga.

9. Odgovornost

Žene koje vole život i život voli njih, imaju naviku u svim životnim situacijama da preuzimaju odgovornost na sebe.

"Umorne žene" imaju naviku da prebacuju odgovornost za svoje postupke, osjećanja i misli na druge.

10. Odnos prema prošlosti

Za žene koje vole život i život voli njih, uobičajeno je umjeće da izvlače pluseve iz iskustva. Uče se na svojim grešakama i govore sebi: "Dobro je što mi se to dogodilo, iz toga sam izvukla zaključak, dobila korisno, ima mnogo pluseva u svakoj situaciji".

"Umorne žene" imaju naviku da pate zbog prošlosti, obezvređujući prošlost. A da je tada, onda bih sada ... Ili bilo pa prošlo, zaboravi.


Autor: Lilija Levickaja (Poljakova)


Izvor: https://econet.ru/articles/170597-10-otlichiy-schastlivoy-zhenschiny-ot-vechno-ustavshey

Prevela: Beba Muratović - Bebamur.com


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.