Originalna receptura omiljenog skradinskog bistroa Arka
Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 80 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 300 g badema
- 300 g oraha
- 12 jaja
- 1 dcl meda ili odgovarajuća količina šećera
- 3 cl likera od ruža
- 1 dcl prošeka
- prstohvat cimeta
- 1 štapić vanilije
- korica domaćeg limuna i naranče
- prašak za pecivo
- 200 g tamne čokolade
- 1 dcl slatkog vrhnja
Priprema
U žumanca se umute med, mljeveni bademi i orasi, naribane korice limuna i
naranče, a potom ostali sastojci. Od bjelanjaka se posebno izmuti
snijeg koji se pažljivo i postupno izmiješa s osnovnom masom. Smjesa se
stavlja u posudu za pečenje biskvita i peče u pećnici na 175 stupnjeva
oko sat vremena. Premaže se glazurom od čokolade koja se rastopi u
slatkom vrhnju.
Tekst u celosti preuzet sa Jutarnji. hr
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.