Makedonce je Makeodnce, sprema paprike na milion nacina.Tako i
ja i ne zna se koji recept je bolji.Ima za svaciji ukus.Ovo je za one
koji vole bjeli luk, ovo je posebno spremam za mog dragog, koji kaze da
su isti ko u restoranu.Inace takodje mamin recept.
50 komada crvene mesnate paprike
250ml ulje
250 ml sirce
1 ruka secera
1ruka soli
2-3 glavice bjeli luk
2 veze persun
1 kesica biber u zrnu
Priprema:
Paprike ispecite, oljustite, al im samo drskice vadite, ostavite ih cele. Ulje, sirce, so i secer stavite da uvrije u vecu serpu. Kada marinada zavri stavite paprike, da se malo proprze(prokuhaju ) u marinadi.
Radite to na tihoj vatri i nemojte mesati nego samo protresite serpu.
Max. desetak miin, marinirajte paprike. Bjeli luk sitno iseckajte i promesajte sa seckanim persunom i biberom. Kad se malo prohlade paprike, redgajte red paprika, pa stavite odozgo od luka i persuna, pa opet, paprike i tako redom. Polijte marinadom i ostavite tegle otvorene preko noci. Ujutru dospite jos od marinade u tegle, zatvorite i cekajte zimu
Izvor http://receptizasve.work/
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.