недеља, 14. август 2016.

Сам Бог нам је послао ову биљку!



 
Босиљак - је биљка са зеленим овалним листовима и специфичне ароме. Постоји 6 различите врсте босиљка. Босиљак има снажан антиоксиданс својства.
 
Бета-каротен је један од ових антиоксиданата, који се претварају у витамин А у телу. То спречава оксидацију холестерола и штити срце и крвне судове.
 
Такође спречава реуматоидни артритис, астма, остеоартритис. Босиљак је изузетно корисна за наше здравље. Хајде да детаљније погледамо њихове позитивне особине.

 

Природни антибиотик.

 

Према научним истраживањима, босиљак јача имуни систем. Он поседује снажно антисептичко и антибактеријска својства, а тиме и лечење различитих бактеријских инфекција.

Он штити наше срце и крвне судове.

 

Босиљак - је биљка са високим садржајем витамина Б6 и магнезијум Магнезијум спречава срчане ударе и јача кардиоваскуларни систем ..
 
Витамин Б6 спречава накупљање штетних елемената, као што су хомоцистеина. Осим тога, ова биљка смањује ризик од аритмије и обезбедити мишићне релаксације.

 

Босиљак у кухињи.

 

Босиљак - незаобилазан зачин у многим кухињама света. То је због чињенице да добро иде са различитим јела.
 
Ипак, важно је запамтити да бисте додали босиљка хране мора бити на крају кувања, тако да задржава свој укус. Препоручује се да се увек користи свеж босиљак, да се јаче укус.
 
Чај са босиљка изузетно је укусан и здрав. Ставите свеже листове босиљка  у топлу воду и покријте посуду. Нека одстоји 8-10 минута. Затим процедите и уживајте!  

Извор Так просто 
  

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.