среда, 24. август 2016.

RECEPT IZ STARE SVESKE MOJE BAKE KOLAC JE FENOMENALAN A IZNENADIT CE VAS BRZINOM SVOJE PRIPREME

http://receptizasve.work/wp-content/uploads/2016/08/13934946_1730751627175254_3111428139451699427_n.jpg  



Sastojci :
za kore

600g brasna t-400 meko
150g margarina
150g secera
2 jaja
1 prasak za pecivo
1dl mleka
za fil
300g mlevenih oraha

5 punih kasika dzema od kajsija ili
sljiva


150g secera
50g cokolade za kuvanje
100g margarina
2dl mleka
2 izmrvljene kore(prati postupak pripreme)
glazura
100g cokolade
3kasike secera
3kasike vode
50g margarina


Priprema :
1. Za kore: U posudi pomesati brasno,prasak za pecivo,secer,jaja i margarin,dodati mleko pa
zamesiti glatko ne lepoljivo testo. Podeliti na 4 jufke. Razviti svaku dimenzije 30x20cm

i peci na prevrnutom plehu na 200 stepeni.Svaka se pece oko 10 min. cim vidite da
krajeevi pocnu da rumene,vadite i prevrnite na zicu da se hladi.
2. 2 po vama najlepse kore,ostavite,a druge 2 izdrobite ili sameljite jer su potrebne za
fil. Za fil pomesajte orahe,izdrobljene kore,secer,rum,dzem,rdodati otopljenu
cokoladu i margarin pa mleko i sve promesati.
3. Koru staviti na tacnu malo poprskati sa mlekom ,naneti sav fil,pa drugu koru,takodje
poprskati sa malo mleka i odgore naneti glazuru. za glazuru: Otopiti cokoladu na tihoj
vatri zajedno sa margarinom secerom i vodom pa premazati preko kolaca. Kolac je
najbolje da prenoci i tek onda seci na kocke ili stanglice


 
Izvor: slano-slatko.com

Preuzeto sa http://receptizasve.work/



Нема коментара:

Постави коментар