Pre nego počnete da pravite ove pečene krofne treba naravno da znate da
one ni u kojem smislu nisu kao one koje pečete u ulju.Ne kažem da su
lošije ili bolje, ali mislim da ih ne treba porediti jer su vrlo
različite ukusom, ali su i vrlo ukusne.
i imaju neku svoju čar.
Mene su lično vrlo, vrlo iznenadile, obzirom da sam gledala mnoge
fotkice Krofni iz rerni i da su mi te krofne izgledale, pa
recimo-plastično.
Ovo je nešto drugo,..(.recept je prava stvar!-by Sweet and Salty.)
Mislim da se na fotkama vidi koliko su meke i izdašne!
Potrebno:
1,5dl jogurta-zasto jogurt a ne mleko?Zato što sam u trenutku imala
jedino tu adekvatnu zamenu za mleko, kako inače ide u receptu.
20gr svežeg kvasca
75gr šećera
2 jaja
1/2 kašičice soli
75gr otopljenog maslaca ili margarina
oko 450gr oštrog brašna
i još:
oko 50gr istopljenog maslaca
kristal šećer
Priprema:
U 1dcl mlake vode rastopite kvasac sa kašikicom šećera i malo soli.
Kada zapeni dodajte u brašno, koje ste stavili jaja, jogurt, otopljen maslac.
Zamesite testo koje treba da bude meko, da se lepi za ruke.
Zamešeno testo ostavite da naraste duplo.
Potom razvijte testo oklagijom, i vadite modlom ili pobrašnjavljenom čašom krugove-krofne.
Testo u principu treba da razvijete na debljinu od 1cm, ali ja volem kada je to malo deblje.
Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje.Krofne ostaviti da narastu duplo.Peći ih u rerni zagrejanoj na 180C da porumene.
Pečene krofne odmah premazati istopljenim maslacem sa svih strana i uvaljati ih u šećer.
Najbolje su kada su tople.
Pravila za uspeh!!!
-testo nikako ne sme biti tvrdo
-testo-krofne se moraju uduplati kpre pečenja
-krofne dobro premazati rastopljenim margarinom
-doobro uviti u kristal šećer
http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com/2012/02/pecene-krofne-ili-krofne-iz-rerne.html
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.