среда, 30. октобар 2019.

MERKUR...RETRO-G(R)ADAN ILI ZLATA VREDAN?

 Tina Garofani


Ovaj retrogradni merkur će od 31.10. do 20.11. biti u znaku Škorpiona.. isključivo. Preći će put od 27° do 11°. U ovom pojasu se nalazi veliki broj zvezda nekretnica i većina su u tradicionalnom smislu malefične i agresivne. Posebno bih istakla zvezde iz sazvežđa Vage. I možda će se neki sad zapitati šta je to malefično kod Vage. Za one koji nisu upoznati, tasovi Vage su nekada predstavljali klešta Škorpiona. Ako razmislite, po izgledu i podsećaju na par škorpijinih prednjih nožica sa kleštima. Sve je, dakle, ugao posmatranja stvari. Ova dihotomija između Vage i Klešta škorpiona govori nam da oba značenja moramo imati u vidu. I pravdu i kaznu, one idu ruku pod ruku. Pravda je na strani svetla, kazna je odmazda za mrak. Sve što nije lagano kao pero, pretegnuće i upasti u klešta škorpiona! Možda ne moramo ovo bukvalno shvatati, ali bar da se podsetimo Jungovih reči da svi nosimo senku i da, što smo je manje svesni, ona je crnja i gušća. Hoću da kažem da je opasno ako se pravimo da smo isključivo svetlost i ako se zavaravamo da u sebi nosimo samo pravdu. To je najkraći put da završimo u kleštima! Najpametnije što možemo da činimo sa svetlom koje imamo jeste da ga koristimo da bismo osvetljavali senku.*(ovo je sigurno rekao već neko pametniji od mene, ali ne sećam se ko).
Predstojeći retrogradni Merkur će ići na ruku onima koji su ovoga svesni i spremni da rade sa svojom mračnom stranom. Naša mračna strana isplivava onda kada nam nadolaze negativna osećanja. Mi ih refleksno potiskujemo uglavnom zato što su moralno neprihvatljiva, pa ih se stidimo, a istovremeno izazivaju emotivan naboj sa kojim ne znamo šta da činimo.
Pošto je Škorpion Plutonov znak i pošto je tu Had gospodar, ovo će biti period kada će se naš poletni Hermes malo više zadržati ispod zemlje i naterati nas da se pozabavimo našim nepriznatim delovima, našim zakopanim i neprihvaćenim osećanjima, naše duše kopiladima. Had će Hermesa ugostiti u svom carstvu, usporiće ga, naterati ga da posmatra ne baš vesele prizore sopstvene senke- Hermes će biti u pravom REALITY šouu, u kući Zevsovog Velikog brata! A svi mi ćemo imati priliku zajedno sa Hermesom da gledamo taj škorpionski REALITY. Ovaj REALITY samo nije FAKE, nije izrežiran, ali 'prljavštine' ima podjednako...jer to je HAD ljudi, nisu to vile i nimfe, ni bajke..to je onaj naš ljudski mrak, sve ono što guramo u senku, zovemo demonima i okrećemo glavu. Zavist, mržnja, opsesije, pohlepa za moć, ljubomora, manipulativnost...nemojte se zavaravati kako je to sve daleko od vas. Kad nije strano Heri, olimpskoj gospodarici svetlosti, verujte, nije ni vama. Ako čitate mitologiju, upoznati ste sa začudno kreativnim spletkama koje Zevsova gospođa ume da ištrika u svojoj zaludnosti i zluradosti, kako bi ostvarila svoje nimalo uzvišene ciljeve. Ako niste, počnite da čitate. Mnoge stvari o ljudskoj prirodi će vam postati jasnije 😁
Ako ipak ne priznajete da su 'gadosti' deo vas, ok, možda bavljenje sopstvenom senkom još uvek nije došlo kod vas na red. Ništa zato. Univerzum je toliko inteligentan da njegove karte koje vadi iz rukava ne stižemo ni da primetimo, za čaš će spremiti nešto za vas onda kad budete vi za to spremni.
Oni koji ste spremni za suočavnje sa svojom pomrčinom, klepnite dlanom o dlan, zauzmite mesto, jer REALTY uskoro počinje.
Neću da pišem opet o tome kako retrogradni Merkur ume da nas ometa, jer on to radi kad ignorišemo njegovu retrogradnu simboliku, kad jurimo, žurimo, površno zurimo. Mislim, jasno vam je zašto su Blizanci dvoličan znak, nije to zbog blizanaca Kastora i Poluksa, nego zbog ovog prevrtljivca Merkura koji je čas kod Zevsa,
čas kod Hada, čas je direktan, čas je retro... Razumete? Mali nas zajebava.

Šalim se malo, ali složićete se... to je ono što svi bar jednom izgovorimo dok je retrogradan.
No dobro...kako sa senkom? Šta činiti?.. Kad dođu ta neprijatna osećanja koja nas postide...
Treba da uradite samo jednu ali veliku stvar! (na ovome vešti prodavci svojih čarobnih usluga zarađuju silne pare i objašnjavaju vam ovakve i slične stvari u nekoliko youtube predavanja, a ustvari džaba vam 100 sati priče, ako od silne mistifikacije izgubite suštinu)
KAD SE SENKA POMOLI NA SVETLO VAŠE SVESTI U VIDU GROZNOG OSEĆANJA, SVE ŠTO TREBA DA URADITE JE DA PRIMETITE TO OSEĆANJE, DA GA NAZOVETE PRAVIM IMENOM (ovde nema laganja inače ode sve do djavola), I DA KONAČNO SEBE NE ZAMRZITE I NE KINJITE ZBOG TOGA, VEĆ DA LEPO, SA UVAŽAVANJEM, UGOSTITE TOG NEPRIJATNOG GOSTA, DA MU DATE PRENOĆIŠTE I VEČERU, DA GA OKUPATE LJUBAVLJU I PRIHVATANJEM, KAO NEKO MALO PRLJAVO DETE SA ULICE, KOJE NEMA NIKOG DO VAS. DA, TO OSEĆANJE NEMA GDE...MOŽE SAMO NAZAD, KAO PROSJAK NA ULICU, ILI U VAŠE SRCE DA SE U NJEGOVOJ TOPLOTI LAGANO ISTOPI I IŠĆEZNE.
Dakle, više ćete uraditi za sebe tako što ćete ostati sa sobom u tišini, spoznati i prihvatiti jedno ovo osećanje, nego svojom spremnošću da odete na svako predavanje koje vam se učini da nudi zanimljive informacije. Ovo je suštinska razlika retrogradne i direktne simbolike Merkura.
Kako biste znali koji dan na svom putu prihvatanja za šta da odaberete, pozabavila sam se malo aspektima koje će Merkur napraviti u svom 'Joker' hodu😉:

3.11. sekstil sa Mesecom u Jarcu- odličan dan da priznate sebi kako se zaista osećate. Osećanja su u Jarcu još uvek tvrda, ali za početak nije loše.

5.11. -kvadarat sa Mesecom u Vodoliji. Ovaj dan ćete se teško razumeti sa drugima, naročito članovima porodice, rasprave neće biti lako izbeći. Imajte ovo u svesti: ako ste neshvaćeni, ne znači da vas ne vole. Ako krenete da nekome saspete u lice nešto negativno, vreme je da date sebi ljubav, da prestanete samog sebe da kinjite, jer to je suštinski razlog za krivljenje drugih što ne razumeju vaše potrebe.

7.11. -trigon sa Mesecom u Ribama- meditirajte ili obratite pažnju na to šta ćete sanjati, neki odgovor može doći kroz san.

10.11. -sekstil sa Plutonom- tog dana je Merkur prima uticaj zvezde Kife Borealis koja nije malefična kao ostale zvezdice sestrice iz Klešta Škorpiona. To je zvezda koja ima prirodu Jupitera i Merkura, te nosi mudrost i znanje. Iskoristite ovaj dan za duboko proučavanje neke teme koja vas zanima ili proučavanje samog sebe. Sjajan dan za istraživački ili psihoterapijski rad!

11.11. -konjukcija sa Suncem- divan dan za osvešćenje, za viđenje istine. Ne dajte da ego ovo pomuti!

12.11. -opozicija sa Mesecom iz Bika. Ovog dana može doći do nerazumevanja u partnerskim odnosima. Okrenite na seks, oko toga će se i Bik i Škorpion složiti, a Mars je ionako u sekstilu s Jupiterom!

13.11. -sekstil sa Saturnom i trigon sa Neptunom. Još jedan fenomenalan dan za učenje, sa Mesecom u Blizancima i Suncem u sekstilu sa Plutonom. Ovaj dan ćete moći mnogo da postignete jer Merkur ima podršku planeta, a zvezda na kojoj je daje borbenost. Ne dajte samo da borbenost preraste u neko nadgornjavanje iz sujete ili osvetoljubivosti. Bolje se okrenite sebi i svojim ciljevima.

16.11. -trigon sa Mesecom u Raku. Ovaj dan će biti sjajan da konačno postignete razumevanje sa članom porodice i iscelite neku ranu kroz razgovor, da oprostite, da vi date razumevanje. Merkur je na zvezdi iz sazvežđa Kentaur koje govori o Hironu, ranjenom iscelitelju.

18.11. -kvadrat sa Mesecom u Lavu. Ne baš lak dan da se uskladite sa sobom i drugima. Mesec je nemiran, izašao iz kvadrata sa Uranom i takav naleće na Merkura. Ako već vidite da počinjete da dramatizujete, možda ima neka radionica psihodrame. E da, Violeta Goldman, ovo je dobar dan za tvoju radionicu!

20.11. -sekstil da Mesecom u Devici. Merkur na zvezdi Akruks iz sazvežđa Krst (Crux) koji je Jupiterove prirode, na stepenu egzaltacije Urana! Super dan da se stretnete sa astrologom ili da sami rezimirate i zapišete sve šta ste o svojim emocijama naučili za vreme retrogradnog Merkura!!

NE ZABORAVITE DA JE MERKUR ONAJ KOJI UČI, A DA JE ŠKORPIONOV VLADAR PLUTON ONAJ KOJI, OSIM ŠTO SIMBOLIŠE PODZEMLJE I MRAK, ISTOVREMENO NOSI IDEJU OGROMNOG BOGATSTVA. DIJAMANTI SU UVEK ISPOD ZEMLJE.
ŽELIM VAM BOGAT RAD NA SEBI!


Photo credit: Andreja Zrnovic♥️  


Фотографија корисника Tina Garofani

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.