уторак, 22. октобар 2019.

Чудотворна икона Мајке Божије ПОЧАЈЕВСКА

Fotografija Царица Тишине.   

Теби Богомајко ми грешни молитвено притичемо и чудеса јављена Твоја у Лаври Почајевској помињемо и ради својих сагрешења се скрушавамо. Знамо, знамо, Владичице, не доликује нама грешнима друго шта тражити осим да Судија Праведни опрости безакоња наша. Све у животу што претрпесмо, жалости, невоље и болести, и сви падови наши као плодови процветаше, јер их допусти Милостиви Бог због исправљења нашега. И све ово Правдом и Судом Својим Господ наведе на грешне слуге Своје који у жалости својој заступништву Твоме, Пречиста, притекоше и умилим срцем Тебе овако призивају: безакоња и грехе наше, Блага, не помињи, но свечасне руке Твоје ка Сину Твоме усправи и пред Бога стани, да љута безакоња наша опрости, да због многих неиспуњених обећања наших Лице Своје од слугу Својих не одврати, да благодат Своју потребну за спасење од душа наших не одузме. Да, Владичице, Путеводитељка буди спасењу нашему, малодушја нашег не згнушај се, чуј уздахе наше које у беди и жалости пред чудотворном иконом Твојом узносимо. Умилним помислима умове наше просвети, веру нашу укрепи, наду утврди и дар љубави преслатке удостоји нас примити. Даровима овим Пречиста, а не тугом и болешћу, животе наше ка спасењу узнеси, од чамотиње и очајања душе наше огради, и избави нас немоћне од надолазећих беда и опасности, од клевете људске и болести неистрпиве.
Заступништвом Твојим Владичице, даруј нам миран и благоуправљен живот хришћански, утврди православну веру у земљи нашој и целоме свету, Свету Саборну и Апостолску Цркву унижењу не предај, Уставе Светих Отаца непоколебиве у векове сачувај и спаси све који од јаме погибли Теби прибегавају. Амин.

( Молитва Мајци Божијој пред овом иконом подстиче на милосрђе и покајање, пружа наду и утеху, избављење од животних невоља, напада злих духова, од болести...)

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.