уторак, 22. октобар 2019.

Чудотворна икона Мајке Божије ОЗАРЕЊЕ УМА

Fotografija Царица Тишине.  

О, Пресвета Дјево, Невесто Бога Оца и Мајко Божанственог Сина Његовог Исуса Христа, Царице Ангела и Спаситељко људи! Ти, Која грешнике разобличаваш и богоодступнике кажњаваш, помилуј нас који смо много згрешили и заповести Божије нисмо испунили и Завет Крштења, и многа друга обећања, прекршили. Када Дух Свети одступи од цара Саула, тада га бојазан обузе, чамотиња нападе, и тама очајања и туге намучи душу његову, тако се и ми због грехова наших лишисмо благодати Духа Светога: осујетисмо ум сујетним помислима и заборавом помрачисмо душе наше, те нам је срце притешњено плачем, тугом, болешћу, мржњом, осветољубљем, гневом, злурадошћу и другим гресима.
Немајући друге радости и друге утехе, вапијемо Теби, Мајко Бога нашега Исуса Христа, да умолиш Сина Твога да нам опрости сва сагрешења наша и пошаље нам Духа Утешитеља, као што Га је послао на Апостоле да теши и просвећује оне који благодарну песму Теби певају: радуј се, Пресвета Богородице, Која ум наш спасењу управљаш. Амин.

(Пред овом иконом се чита усрдна молитва за стицање Благодати, за боље разумевање Светог Писма, пре учења, за исцелење од умних болести, за развој интелекта код деце, за озарење ума и срца...)

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.