среда, 13. фебруар 2019.

RECEPT: SLAVSKI KOLAČ

Fotografija Cekovic mlin.  


Potrebni sastojci 2 jaja
za kolač: 1 šolja mleka
1 šolja vode
20 gr sirovog kvasca
3 kašike ulja
1 kašika soli
2 kašike šećera
oko 1300 gr brašna tip 400

Kada testo odstoji, podeliti ga na sedam delova i loptice ređati u dublju šerpu u obliku cveta. Kolač premazati umućenim jajetom i onda na njega ređati ukrase od testa.

Oni su simboli naših želja za blagostanje porodice, tako krst i slavski pečat predstavljaju veru, klas žita, grozd i bure predstavljaju rodnu godinu, ptice predstavljaju mir, a cvetići lepotu.

Potrebni sastojci Brašno
za ukrase: So
Voda

Dobro zamesiti, da testo bude glatko, tanko ga razviti i seći željene ukrase.

Kolač peći dok lepo ne porumeni na 200 stepeni.
 
  

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.