петак, 11. јануар 2019.

Ako udata žena izgleda dobro...

Picture 
Ako udata žena izgleda dobro, uprkos  starosti - morate  prići i pružiti ruku njenom mužu. I u oči ga značajno pogledati. To je njegova zasluga. 

Nije mučio svoju ženu gadnim trikovima. Nije navalio na nju teški posao. Nije je optuživao, nije je kritikovao, nije vikao grubim glasom. Grlio ju je, ljubio i volio. I govorio pohvale i komplimente. I štitio se od opasnosti. I tješio kada je bila zabrinuta. I zahvaljujući dobrom obraćanju dobio je ljepoticu.  
 
U četrdesetim godinama to je tako jasno! Žena dobrog muža je lijepa, elegantna, spokojna. Sjedi i osmjehuje se. Ili radi nešto po kući. Ili jednostavno šeta pod ruku sa mužem uveče, a svi ostali muževi zavide. Misle: zašto moja žena nije takva? 
Oh, jasno je zašto nije - ženu treba paziti i njegovati kao borbenog konja. Kao skupu mašinu. I jednostavno - kao čovjeka. A pored svake udate ne više mlade ljepotice stoji onaj, kome treba ruku pružiti - njen muž. 

I, naravno, postoje lijepe dame koje su same. A vjerovatno i žene koje su sačuvale ljepotu i dostojanstvo u nesrećnom braku - ali ja takve žene nikada nijesam stela. Morate paziti svoju ženu od mladih dana - a tada će sigurno biti ljepotica i pametnica. I svi će govoriti, posrećilo se čovjeku sa ženoma! 

Možda se i posrećilo. Ali, prije svega, to je zasluga mudrog i dobrog muža. Izgled i karakter žene veoma zavise od odnosa prema njoj. 

Od dobrih riječi mi sijamo i podmlađujemo se. Od zagrljaja postajemo vitkiji. Od poljubaca postajamo ljepši i bolji ... 

I po starijoj ženi uvijek možete vidjeti kakvog muža ima - dobrog ili ne baš.
Picture 
A muškarci biraju koga žele da vidje pored sebe: ljepoticu ili ne baš. Nama ženama treba samo malo topline i naklonosti. Lijepe riječi i podrška. A ostalo mi i tako opraštamo - kad si voljen puno se može oprostiti ...

Anna Kirjanova
Izvor: vk.com  

Prevela: Beba Muratović
 

Bebamur.com

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.