недеља, 1. јул 2018.

Ova pesma doneće mir u vaš dom: Unesite ga i u svoje duše (Video)

 

Blagoslovena Optina, monasi koji pevaju velikim srcem i velikom dušom. Svaka sekunda vredna je, neka u vaš dom uđe mir, upalite kadionicu i neka teče pesma svih sat vreme. Okadite svoju kuću, sve svete ikone i onda počnite sa poslom.

Mir koji će vam doneti je neprocenjiv, ljudi su u potpunosti zaboravili na duhovnost i silom prilika sistem u kom živimo vrlo lako nam dozvoljava da zaboravimo na naše unutrašnje zdravlje koje je neprocenjivo. Kao što telo traži hranu, tako i duša zahteva „duhovnu gozbu“, a zamislite da ste godinama bez hrane, kuda to vodi sem u propast duše…

Ovo je samo jedna od mnogo stvari koje duhovni čovek treba da čini, pored svetog Pričešća, posta i molitve najbitnije je da se svako od nas smiri, koliko god to teško bilo. Mržnju izbaci iz srca brate, potpuno neka nestane iz srca tvog.
                 

                                


Sve potiče od misli, i dobro i zlo a kakvim se mislima bavimo, takav nam je život.

Ostavi se meditacije istočnjačkih religija jer su sve prožete magijom, ma koliko ono izgledalo da ima nešto slično sa Pravoslavljem, i ne slušaj laži padših duhova, nego pripadni skrušenim srcem u smirenju pred Gospodom i moli se od srca Gospodu.

Čovek vrlo sporo sazreva duhovno jer je okružen mnogim sablaznima sa sviju strana i potrebno mu je dugotrajno iskustvo dok ne sazri i dok ne dođe u krajnje smirenje, jer je krajnje smirenje savršenstvo hrišćanskog života, a ne vaskrsavanje mrtvih i činiti razna čudesa.

Sveti Oci objašnjavaju tri stepena molitve dok samo Sveti Isak Sirin objašnjava i četvrti stepen molitve svojstven samo anđelima, a nama daje se s vremena na vreme kao uteha.

Anđeli neprekidno čeznu srcem za Gospoda, tamo gde prestaje svaka misao i reč, to je molitva anđela.

Budi u svemu poslušan svojim roditeljima i ne smeš vređati svoje roditelje ni mislima a rečima, ophođenjem i ponašanjem prema njima, da o tome i ne govorimo.

Svaka uvreda roditelja, bilo to ponašanjem ili ophođenjem, ili delom ili mislima, to nas košta večnog života, zato pazi na svoj život i na svoje misli jer svaka misao koja nije osnovana na ljubavi, pravdi, Istini, čistoti i plemenitosti od pakla je i treba je odbaciti.


      

U svemu smiri sebe i u smirenju pripadni u molitvi pred Gospodom.

Tebi su živci oslabili zbog napetosti u budističkoj meditaciji, to odbaci i opusti se i nestaće problemi koje imaš.

Od Gospoda i Presvete Bogomajke mir i radost i sve najlepše želi svima.

Izvor: Beogradskiportal.rs


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.