недеља, 22. јул 2018.

Kada se duše obraćaju jedna drugoj, razgovaraju, vole...

Picture  
Neprestane misli o čovjeku i sanjanje njega - znači da on misli na vas. 

​I ovo nije sujeverje; naučnici su zabilježili bljesak u mozgu čovjeka koji je bio na jednom kontinentu u trenutku kada je na drugom kontinentu, u drugoj zemlji, poznati čovjek mu govorio jednostavnu riječ: "Zdravo!". U toj istoj sekundi. I ljudi ponekad razgovaraju bez riječi - i to je najbolji razgovor.

​Ili osjećate uznemirenost, tugu, neizrecivu ljubav, vidite snove nakon kojih se probudite u suzama - ali nekako je glupo pričati drugom o tome. Da vas ne proglase nenormalnim ili nametljivim, kojima je samo povod potreban za komunikaciju. 

A tada se duše obraćaju jedna drugoj, razgovaraju, vole, žale i žele; brinu i podržavaju. I te uporne misli nas usmjeravaju ka nečemu, ali mi nikako ne možemo da razumijemo - prema čemu? 

Ponekad se možete pomoliti za čovjeka, ako znate. I ako ne znate, možete. Ponekad mu možete nešto napisati. Kratko pismo sa sjećanjima na prošlost i pojašnjenjem odnosa, opis sadašnjeg života i njegovih teškoća, pitanja i priče o zajedničkim poznanicima. 

A evo kako je jedna gospođa napisala: "Bog ti pomogao.". I to je sve. A pismo je stiglo u  teškom trenutku, u tako opasnom trenutku, neposredno prije operacije na srcu - i čovjek je preživio. Iako se nijesu vidjeli dvadeset godina, i glupo su se razišli. Ona je povjerovala svom unutrašnjem nagonu - i podržala čovjeka, spasila ga, jer je baš u tom trenutku on razmišljao o njoj. Neprestano mislio.

I sve se dobro završilo, oni sada razgovaraju i šta će od toga biti - vrijeme će reći.
Picture  
Ali vrijeme ne čeka. I uvijek možete odgovoriti na misaonu poruku, i uvijek će biti na vrijeme - čak i ako odgovora ne bude. On će u svakom slučaju biti tamo, u mozgu. Ali ja više volim da mislim: tamo, u duši ...

Anna Kirjanova

Izvor: https://vk.com/id224283523?w=wall224283523_16727

Prevela: Beba Muratović -Bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.