петак, 13. јул 2018.

Ako vas vole - sigurno će se vratiti

Picture  
​"Ako volite nekoga, nemojte ih držati, pustite. Ako su vaši, sigurno će se vratiti; ako ne, znači nikada i nijesu bili vaši." 

Sve počinje sa tim nevjerovatnim leptirićima u stomaku, željom da budete sa tom osobom, strasnom željom da vaša osjećanja budu uzajamna. A dalje sve po scenariju: zeleni travnjak, lijepa kuća, kučići i vaša prelijepa djeca - dječak i djevojčica. Već ste to isplanirali, zar ne?


​Kad bi u ljubavi bilo sve je tako jednostavno ...

Posle samo malo vremena, dolazi shvatanje da objekat vaše ljubavi nije tako idealan. Istina je da će te voljena osoba povrijediti, više od bilo koga drugog, više nego bio ko ranije ... i počeće suze, očaj, na pamet padaju mislili o samoubistvu. Zar nije tako!

Rečeno vam da je ljubav slijepa. Da ako iskreno i zaista volite nekoga, onda ćete zatvoriti oči na sve greške, ono što govori - jednostavno nećete primjećivati!

Ali vam nije rečeno da grešaka može biti mnogo. I biće vam veoma bolno.

Istina je da ako se njihov broj brzo poveća, ako to već počinje da vas uništava, morate shvatiti da treba da odete.

Richard Bach je rekao: "Ako volite nekoga, nemojte ih držati, pustite. Ako su vaši, sigurno će se vratiti; ako ne, znači nikada i nijesu bili vaši."

Zapravo, ovo su najistinitije i najmudrije riječi koje su ikada izrečene o ljubavi.


Da, postoje situacije u životu kada se treba boriti za svoju ljubav i sreću. Ali ako je borba jedino sa čim se bavite svaki dan, odlazite. Ljubav je dvosmjerna ulica. Ako vi dajete svu svoju ljubavi i ne primite ništa zauzvrat - objašnjenje je ovo: ta osoba vas jednostavno ne voli i ne zaslužuje takve žrtve.

Reći ove dvije riječi "Volim te" je prilično jednostavno. Ali budite pažljivi, jer je to mač sa dvije oštrice. Ako ih zloupotrebljavate, i olako dajete, ako je riječ - samo riječ, onda budite sigurni - bumerang će se vratiti i udariti tamo gdje je najbolnije.

Ljubav je dobra. Ona je van vremena. Ljubav je suština čovjeka.

Ona mora da vidi da još neko isto raste. Ona mora da vidi da je neko uspio, sa vama ili bez vas. Ona ima takvu snagu da može zaustaviti rat. U isto vrijeme, ona ima takvu snagu da može započeti rat.

To je prva emocija koja se pojavljuje između majke i djeteta. Prirodno i bez ikakvog napora. To je želja da pomognete nekome koga volite. To je spremnost majke da umre za svoje dijete, ako je potrebno da ga zaštiti od opasnosti. To je osjećanje koje ne poznaje udaljenost i nacionalnost.

To je snažno osjećanje koje može dati ili primiti apsolutno svaka osoba na Zemlji.

"A da li je to prava ljubav?" - pitate se vi.

Bez sumnje, ako je vaša ljubav prava i stvarna - to ćete znati. Ako nije, to je samo besmisleni gubitak vremena i energije. I vi jednostavno blokirate mogućnost da upoznate svoju pravu ljubav, idete sami dvosmjernom ulicom.

Da, to je jedna od najtežih stvari u životu - otići.

Nikada nećete natjerati nikoga da vas zavoli. Čak i ako ste sigurni da je ta osoba stvorena za vas.

Ljubav to je razlog za život.

Prava ljubav je vrijedna življenja.


Prevod teksta: http://www.more.club/post/kogda-vas-lyubyat-obyazatelno-vernutsya

Prevela: Beba Muratović - Bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.