Danas spremamo čuvenu "Trljanicu" salatu od paprika i
praziluka iz vranjskog kraja, ovog puta od svežih pečenih paprika. Zimi
se ova salata sprema od suvih paprika.
Foto: Restoran
Potrebno je:
500 g praziluka
6-7 svežih paprika
3-5 ljutih paprika
so
ulje, sirće
Priprema
Praziluk očistiti, sitno iseći i staviti u činiju.
Paprike ispeći, oljuštiti i iseckati i staviti u činiju
Ljute paprike malo propeći na plotni šporeta ili u rerni, sitno izdrobiti, pa i njih staviti u činiju.
Posoliti po ukusu, preliti uljem i promešati.
Dodati sirće po ukusu i dobro ohladiti.
Napomena: Isključivo alkoholno sirće, jer jabukobo daje slatki ukus, što neodgovara originalnom receptu.
Uz domaću samsa pitu, prijatno!
Izvor

Potrebno je:
500 g praziluka
6-7 svežih paprika
3-5 ljutih paprika
so
ulje, sirće
Priprema
Praziluk očistiti, sitno iseći i staviti u činiju.
Paprike ispeći, oljuštiti i iseckati i staviti u činiju
Ljute paprike malo propeći na plotni šporeta ili u rerni, sitno izdrobiti, pa i njih staviti u činiju.
Posoliti po ukusu, preliti uljem i promešati.
Dodati sirće po ukusu i dobro ohladiti.
Napomena: Isključivo alkoholno sirće, jer jabukobo daje slatki ukus, što neodgovara originalnom receptu.
Uz domaću samsa pitu, prijatno!
Izvor
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.