уторак, 25. јул 2017.

Mihail Labkovski: 15 žestokih savjeta o ljubavi, koji rade

Picture  
Mihail Labkovski je ruski psiholog, poznat po svojim oštrim i provokativnim izjavama. 

Praktičar sa 30 godina iskustva može priuštiti sebi određenu oštrinu u svojim stavovima, jer njegovo iskustvo spašava i porodicu i život.
Proučavali smo savjete gurua odnosa i izabrali najkarakterističnije od njih.
Za one koji su u potrazi

1. Nikome nije potreban onaj, koji nije potreban samom sebi. A onaj koji prihvata sebe takvim kakav jeste, živi ukusan, potpun život, uprkos svim mogućim svakodnevnim problemima.

2. Ako vam sa muškarcem nije udobno pri prvom, drugom, trećem susretu, ne počinjite četvrti. Na prvom sastanku, muškarac pokazuje sebe u najboljem svijetlu, a ako vam je već tada neprijatno sa njim, ništa dobro iz tog odnosa neće proizaći.

3. Što se tiče mladih, uspješnih i lijepih žena koje ne mogu da nađu partnera, jer navodno imaju visok standard - to je nesposobnost za odnose i strah od njih.

4. Ako želite da se udate, treba da prestanete da mislim o tome. To je isto kao  želja da se ima  lutka na haubi, i ostalo sranje. Kod zdravih osoba, situacija izgleda malo drugačije. Prvo - one imaju potrebu da vole. Sa tom potrebom da vole nalaze muškarca koji ih voli.

5. Nikada ne treba opštiti sa oženjenim muškarcima. Riba se prodava u ribljim prodavnicama, meso - u mesarama. Ne gubite vrijeme. Oženjenom muškarcu ne treba žena, jedna je već u njegovoj kući.

Za one koji su u vezi

1. Ako želite da se udate, izlazite ili čak živite zajedno šest mjeseci ili godinu dana i ništa se ne dešava, morate ga pitati jednom, da li on želi porodicu i brak. Ako muškarac nije spreman da zasnuju porodicu, znači da je došlo vrijeme da se pozdravite sa njim. Na lijep naćin, naravno. Tipa: "Ja gajim veoma topla osjećanja prema tebi nastaviću u istom duhu, ali daleko od tebe."
2. Voljena - naglašavam ovo - voljena žena, koja već godinama sjedi kući i koja se samo bavi domaćinstvom i djecom, degradira. To je neizbježno. Na kraju, muškarcu postaje dosadno sa ženom, počinje da je smatra glupom, od toga do razvoda je pola koraka. I napomena: u početku muškarac ni na šta ne insistira, a žena sa radošću i pljeskanjem rukama odluči da sjedi kod kuće




3. Ako vas pritiska, jednostavno se raziđite sa njim. Nemojte se plašiti da budete sami. Nijedan muškarac na svijetu nije vrijedan toga da lomite sebe, da se povinujete njemu, zanemarujete svoje želje i potrebe. Ni jedan.

4. Sve je jednostavno: on je takav - kakav je. I ti si - takva kakva si. Ili vam je dobro zajedno, ili treba da se raziđete. Bolje je prije nego što uzmete hipoteku i rodite troje djece.

5. Onaj ko je mentalno zdrav, rukovodi se svojim osjećanjima i uvijek bira sebe. Ni ljepota, ni ljubav ne zahtijevaju žrtve. A ako zahtijevaju, onda to već nije vaša priča. Raskinite. Ne postoji takav cilj zbog koga treba trpjeti u vezi.

Za sve
1. Cio život na vrhovima prstiju ne možeš stajati, razočarenje je uvijek bolnije, nego od početka pokazati istinsku sebe.

2. Ljudi koji ne vole sebe ne mogu da vole jedni druge, zato oni ne mogu biti srećan par.

3. Treba u glavi razabrati, a ne sa muškarcima. Kada žena kaže: "Volim ga" - to često nije priča o ljubavi. To je priča o dileru, koji snabdijeva sebe sa neophodnom patnjom. A u zdravoj ljubavi - radi se o tome koliko si srećan.

4. Ako vam se ne sviđa kako se on odnosi prema vama, radi nešto neprijatno, jednom mu recite o tome. Ukoliko se stvar ne mijenja - doviđenja.

5. Normalna osoba ne produžava odnose u kojima je ne poštuju.  Međutim, ona ih čak i ne počinje.


Prevod teksta:  cluber.com.ua 

Prevela: Beba Muratović - bebamur.com

Preuzeto sa Bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.