понедељак, 24. јул 2017.

Стари рецепти југа Србије: Поховане паприке пуњене сиром и белим луком


Данас спремамо поховане паприке пуњене сиром и белим луко, одлично као предјело и мезе.


Фото: CoolinarikaФото: Coolinarika

Потребно је:
6 паприка, бели лук, туцана љута паприка
150 г сира у комаду, што квалитетнијег и јачег
мало соли
2 јајета
50 г брашна или презли
1,5 дл уља

Припрема

Паприке испећи, лепо их испећи да се добро ољуште.
Мало их посолите јер је и сир слан. Сир исећи на 6 једнаких комада и кроз отвор где сте извадили семе, ставити парче сира и ситно сецкани вели лук и туцану љуту паприку (прстохват).

Припремити брашно у посуди и уваљати напуњену паприку у брашно. Умутити јаја са врло мало соли, па паприку уваљати у јаја и пржити на врелом уљу.
Уз домаће чварке који ускоро стижу на нашу трпрзу,
Пријатно!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.