Данас спремамо поховане паприке пуњене сиром и белим луко, одлично као предјело и мезе.

Потребно је:
6 паприка, бели лук, туцана љута паприка
150 г сира у комаду, што квалитетнијег и јачег
мало соли
2 јајета
50 г брашна или презли
1,5 дл уља
150 г сира у комаду, што квалитетнијег и јачег
мало соли
2 јајета
50 г брашна или презли
1,5 дл уља
Припрема
Паприке испећи, лепо их испећи да се добро ољуште.
Паприке испећи, лепо их испећи да се добро ољуште.
Мало
их посолите јер је и сир слан. Сир исећи на 6 једнаких комада и кроз
отвор где сте извадили семе, ставити парче сира и ситно сецкани вели лук
и туцану љуту паприку (прстохват).
Припремити брашно у посуди и уваљати напуњену паприку у брашно. Умутити јаја са врло мало соли, па паприку уваљати у јаја и пржити на врелом уљу.
Припремити брашно у посуди и уваљати напуњену паприку у брашно. Умутити јаја са врло мало соли, па паприку уваљати у јаја и пржити на врелом уљу.
Уз домаће чварке који ускоро стижу на нашу трпрзу,
Пријатно!
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.