понедељак, 24. јул 2017.

Стари рецепти југа Србије: Паприкаш са сочивом и димљеном сланином

Данас спремамо једно заборављено јело са југа Србије, паприкаш са сочивом (лећа) и сланиницом.

daninakuhinja.blogspot.comdaninakuhinja.blogspot.com

Састојци (за 4 особе): 

 250-300 г сочива
 2 шаргарепе
 1/4 корена целера
 1 лук-црвени
 1 чен белог лука
 150-200 г димљене сланине
 2 кашике уља
 900 мл супе
 1 ловоров лист
 3 зрна црног бибера
 босиљак
 кашичица млевене црвене паприке и кашичица љуте
 400 г домаћих резанаца или флекица
 со, бибер
 1-2 кашике сирћета (јабуковог)
 3 кашике кајмака или киселе павлаке 


Припрема

Сочиво оставите у води да преноћи. Шаргарепу, целер, црни и бели лук исеците што ситније. Сланину исеците на траке, пропржите у шерпи на мало уља, па је извадите. У истом уљу издинстајте црни и бели лук, додајте зелениш, сланину, зачине и сочиво, па залијте супом. Кувајте око 45 минута. 
Резанце скувајте у посољеној води, оцедите их и помешајте са паприкашем. Зачините по укусу и сервирајте са кајмаком или киселом павлаком. Поспите першуном или исецканим влашцем.

Пријатно!

Извор

Нема коментара:

Постави коментар