понедељак, 6. јун 2016.

VIŠNJA KAO LEK

višnja


Aromatični plodovi višnje mogu se konzumirati u neograničenim količinama, zato što su prava riznica vitamina i minerala.Ubrajaju ih u red najcenjenijeg voća, jer pored toga što su izuzetnog ukusa imaju i lekovito dejstvo, odavno poznato u narodnoj medicini.
Najnovija istraživanja potvrdila su blagotvorno dejstvo višanja čija je lekovitost odavno poznata u narodnoj medicini. Višnja se pokazala uspešnom u smanjenju upalnih procesa i ublažavanju bola kod artritisa, naročito kod gihta.
Istraživanja su pokazala da čaša soka od višanja može da ublaži bolove u zglobovima jer aktivni sastojci iz ovog voća smanjuju količinu mokraćne kiseline koja je uzrok problema. Osim toga, konzumiranjem ploda višnje štite se srce i krvni sudovi, a redovnim uzimanje sprečava se nastajanje nekih vrsta raka, kao i pojava dijabetesa.
Višnje sadrže biljni pigment antocijan koji je moćni antioksidans u prevenciji anemije, srčanih oboljenja i tumora.
Ovo voće je bogat izvor kalijuma, ima visok procenat vode, oko 84 procenta, dok je sadržaj belančevina jako nizak. Takođe, sadrže vitamin C, vitamine B grupe, i kobalt koji snižavaju krvni pritisak, jačaju krvne sudove, posebno kapilare.
Dijabetičari ih mogu jesti u neograničenim količinama, jer sadrže vrlo malo šećera.

Tinkture Dr. Ričarda Šulca

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.