недеља, 5. јун 2016.

NE DOZVOLI DA TE GAZE!

Da li brineš o tuđim osećanjima, paziš da ih ne povrediš i trudiš se da izbegavaš sukobe, ne podižeš ton i sve podnosiš sa osmehom? Onda imamo loše vesti za tebe. Takvim ponašanjem puštaš one manje obzirne da te gaze…

  

Toplo ti savetujemo da od danas okreneš drugi list i počneš malo više da brineš o sopstvenim osećanjima nego o tuđim. Vreme je da prestaneš da trpiš samo zato što si dobra osoba. Ne dopusti da te bes i nezadovoljstvo izjeda iznutra, već dozvoli sebi da ponekad ispadneš kučka.

Ko ti je dobar prijatelj, neće ti zameriti

Prestani da se plašiš da ćeš svojim ponašanjem nekoga naljutiti. Ako ti je dobar prijatelj, brzo će ti to oprostiti i zaboraviti. Ako nije, nek ide dođavola što pre. Biće ti drago što si to izvela na čistac.
Onaj ko te istinski voli, razumeće tvoju potrebu da budeš malo sebična.

Ako su suviše slabi da podnesu istinu, onda te ni ne zaslužuju

Koliko puta si prećutkivala istinu samo da bi sačuvala nečija osećanja? Koliko puta si i sama gazila preko svojih osećanja samo da ne bi povredila druge? I šta si postigla? Oni prema kojima si imala najviše obzira, prema tebi nemaju nikakvo poštovanje.
Vreme je da pokažeš zube. Ne plaši se da kažeš istinu. Najgore je smeškati se ljudima u lice, a onda nezadovoljno mrmljati sebi u bradu iza njihovih leđa. Reci otvoreno šta misliš. Ako ne mogu to da podnesu, ne trebaju ti u životu.

Život je suviše kratak da bi hodala na prstima

Po čemu su to oni bitniji od tebe. Zašto da ti budeš uvek ona koja pazi, dok svi ostali dišu slobodno? Oni ne razmišljaju o tome da li ljute tebe, pa zašto bi ti stalno brinula da ne naljutiš njih? Život je težak, surov i kratak. Prestani da gubiš vreme hodajući na prstima kako ne bi poremetila nečiji mentalni dremež.

Niko nije stigao do vrha, a da usput nije stekao par neprijatelja

Jednostavno ne možeš svima da udovoljiš. Zato pođi od sebe i počni da udovoljavaš sebi. Šta god da radiš, uvek će postojati neko koga ćeš nervirati – pa makar samo zato što dišeš isti vazduh. Trud da budeš dobra prema svima se ne isplati. To je gubljenje vremena koje možeš da iskoristiš da činiš neke bitne stvari. Koliko god da si dobra i fina osoba, naći će se neko da te pljune i nazove kučkom.
Pa kada je već tako, zašto bi onda sedela i trpela tuđa sranja? Zašto bi nekome dopuštala da ti podmeću nogu, da te sputava i ponižava? Postupaj prema ljudima upravo onako kako zaslužuju. Ako se razbesne zbog toga, to je njihov problem. Njihov bes je najmanja stvar koje treba da se plašiš.
Veći strah treba da te bude toga da svoj život propustiš da živiš udovoljavajući tuđim željama.
I za kraj jedna mala mudrost naučena iz igrica: “Kada vidiš neprijatelje, znaj da si na dobrom putu.”

Izvor: besnopile.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.