уторак, 28. јун 2016.

Stara tehnika samoiscjeljenja: Mudraci su ovim načinom postizali nevjerojatnu sreću i dugovječnost!

 


Unutarnji osmijeh je vrlo moćna tehnika samoiscjeljenja, koja se prakticirala u drevnoj Kini. Mudraci su ovom praksom postizali zdravlje, sreću i dugovječnost

Taoizam promatra negativne emocije kao energije niske kvalitete.
Mnogi ljudi provode svoje živote u bijesu, tugovanju, depresiji, strahu, nespokojstvu i drugim oblicima negativne energije. Ove energije su uzročnici kroničnih bolesti i neprimjetno crpe našu glavnu životnu snagu.

Unutarnji osmijeh je iskreni osmijeh svim dijelovima tijela, uključujući sve organe, žlijezde i mišiće, i živčani sustav također. Unutarnji osmijeh proizvodi energiju visokog kvaliteta koja može liječiti i vremenom se pretvara u još kvalitetniju energiju.

Iskreni osmijeh šalje energiju ljubavi, koja ima moć da grije i iscjeljuje. Samo se sjetite vremena kada ste bili rastrojeni ili fizički bolestni, i neko, možda čak i stranac, vam se iskreno nasmiješio – i odjednom ste se osjećali bolje.

Norman Cousins piše u knjizi “Anatomija bolesti”, da je sebe izliječio od rijetke bolesti vezivnog tkiva gledajući stare filmove braće Marx. Jedna od njegovih studentica je sebe izliječila od raka dojke, konstantno prakticirajući unutarnji osmjeh na područje koje je bilo bolesno.

U drevnoj Kini, Tao majstori su otkrili snažnu energiju osmijeha. Oni su prakticirali unutarnji osmijeh usmjeren prema sebi. On je premještao energiju – Chi i formirao tok – Chi visoke kvalitete, time se postizavalo zdravlje, sreća i dugovječnost. Osmijeh upućen samom sebi nalikuje na uživanje u ljubavi, a ljubav može obnavljati i pomlađivati.

Unutarnji osmijeh usmjerava energiju osmijeha na naše organe i žlijezde, koji su tako neophodni za život. Ironično, iako često pridajemo veliki značaj našem vanjskom izgledu, vrlo malo nas zna kako izgledaju unutarnji organi i žlijezde, gdje se nalaze i koje su njihove funkcije. Osim toga, mi smo neosjetljivi na suptilna upozorenja koja nam šalju kada se loše odnosimo prema njima, pridržavajući se nepravilnih dijeta i vodeći nezdrav način života. Mi nalikujemo na šefa koji nikada ne obraća pažnju na svoje podčinjene, pa se iznenadi kada se nešto dogodi.

Ako se upoznamo sa svojim tijelima i žlijezdama, počet ćemo shvaćati kako oni rade, i naučit ćemo čuti njihove signale, oni će nas nagraditi stanjem spokoja i životne snage.

Unutarnji osmijeh je najučinkovitiji za neutraliziranje učinaka stresa.

Unutarnji osmijeh je usko povezan s timusom i povećava funkcionalnu aktivnost te žlijezde. U Tao sustavu, timus je sjedište prelijepe svjetlosti, ljubavi i životne snage i energije – Chi.

Kada smo pod utjecajem emotivnog stresa, timus prvo strada. U knjizi “Vaše tijelo ne laže” doktor John Diamond izložio je istraživanje koje je pokazalo da timus igra ulogu umjetnog regulatora koji usmjerava tok životne i iscjeljujuće energije tijela.

Sir Frank Macfarlane Burnet, dobitnik Nobelove nagrade iz Australije, formulirao je teoriju raka, u kojoj je pretpostavio da povećanje funkcionalne aktivnosti timusa može dovesti do mogućnosti izbjegavanja obolijevanja od raka.

Jedan tip stanica koje se formiraju u timusu su T-stanice. Funkcija T-stanica je prepoznati nenormalne stanice i likvidirati ih. Od milijun stanica koje se svakodnevno formiraju, neke su abnormalne. Ako se T-stanice ne aktiviraju hormonom timusa, abnormalne stanice će se nastaviti razmnožavati i pretvaraju se u kliničku formu raka. Zbog toga ova žlijezda igra ključnu ulogu u prevenciji raka tijekom odrasle dobi.

Taoističke legende govore da kad se smijete, vaši organi oslobađaju prelijepe emanacije koje hrane cijelo tijelo. Kada ste ljuti, uplašeni, ili ste pod stresom, oni formiraju štetne emanacije koje blokiraju energetske kanale, prodiru u organe, izazivajući gubitak apetita, neprobavljanje hrane, povišen krvni tlak, lupanje srca, nesanicu i negativne emocije.

Osmjehujući se svojim tijelima, vi ih primoravate da se uvećaju, da budu mekani i vlažni, i na taj način imaju učinkovitije djelovanje. Kao rezultat toga, jetra, na primjer, ima više prostora za pohranu hranjivih i detoksikaciju štetnih tvari.

Tehnika unutarnjeg osmijeha počinje s očima. Oči su povezane s vegetativnim živčanim sustavom koji regulira funkciju organa i žlijezda. Oči prve dobivaju emotivne signale, a ponekad primoravaju organe i žlijezde ubrzati reakciju na stres ili opasnosti (reakcija “bori se ili bježi”) i da se opusti, kada kritična situacija prolazi.

U idealnom slučaju, oči održavaju spokojstvo i izbalansiranu razinu reakcije odgovora. Zato, samo opustivši oči, možete opustiti cijelo tijelo i na taj način osloboditi energiju za funkcioniranje.

Kada ste pod stresom, povećane emocionalnosti ili provodite život u stanju uznemirenosti ili straha, rad vaših organa se blokira, a razina radne sposobnosti snižava. Troši se naprasno puno energije, vi postajete depresivni, gubite vitalnost i pokretljivost.

Povećanje osobne snage preko Unutarnjeg osmijeha

 

Osmijeh je najmoćnija energija osobne snage. Iskreni osmijeh vašim organima će dodati snagu za formiranje protoka energije, prema vašim osjetilnim organima, posebno očima.

Oči su povezane sa svim organima u tijelu.

Jednom ćete spoznati kako se šalje energija ka svim vašim organima. Mi imamo 63 trilijuna stanica. Svaka stanica proizvodi vrlo malu količinu energije. Ali ako se pomnoži sa 63 trilijuna energije postaje ogromna.

Kada ste opušteni i smireni, smijete se, možete održavati energiju na visokoj razini i bit ćete uvijek spremni djelovati. Najčešće je razina energije ključni trenutak za djelovanje.

Kada se vaša razina energije povećava, imat ćete više energije za usavršavanje svoje vještine, moći ćete fleksibilnije djelovati, bolje ćete znati što želite – i kako to postići.


Tehnika je vrlo jednostavna – Evo kako!

 

Osmijehnite se i zaista osjetite energiju osmjeha, a potom zamislite kako šaljete tu energiju u svaki vaš organ.

Polako i namjerno udišite energiju osmjeha u svaki vaš organ. Ostanite pri svakom organu barem 5 minuta kako bi dobio energiju osmjeha, prije nego li krenete na drugi organ. Isto tako, kao dodatna potpora organu, možete staviti ruku na njega dok udišete energiju osmjeha.

Smiješite se u organe i otpustite negativne emocije:

1. Smiješite se u jetru i otpustite ljutnju:

Smiješenje u jetru ne samo da pomaže u rastvaranju ljutnje i zamjeranja, već uvelike pomaže u procesu donošenja odluka. Dopustite si da oprostite, prihvatite i osjetite ljubaznost.

2. Smiješite se u bubrege i rastvorite strah:

Dopustite si da se osjetite sigurno. Dišite u vaše bubrege, osjetite kako su postali mekani nakon otpuštanja straha i stresa.

3. Smiješite se u vaša pluća i rastvorite tugu i depresiju:

Ispunite pluća zrakom prilikom udaha i potpuno ih ispraznite prilikom izdaha. Dopustite svježem zraku da ispunit vaša pluća dok udišete energiju osmjeha. Osjetite kako se opuštaju i kako otpuštaju osjećaje tuge i depresije.

4. Smiješite se u trbuh i rastvorite tjeskobu:

Trbuh je mjesto gdje često držimo puno brige. Smiješenje u trbuh može vam uvelike pomoći da budete prisutni u sadašnjem trenutku i otpustite brigu i tjeskobu glede prošlosti i budućnosti. Nastavite udisati energiju osmjeha u trbuh dok ne bude u potpunosti opušten.

Opušteni osmjeh znači poboljšanu probavu, kao i to da ćete se osjećati mirnije.

5. Smiješite se u srce i rastvorite mržnju i nestrpljenje:

Smiješenje u srce može vam pomoći da transformirate okrutnost, povrijeđenost, mržnju i nestrpljenje. Ispunite svoje srce s radošću, ljubaznošću i suosjećanjem sa svakim ciklusom disanja.

6. Smiješite se u bilo koji dio tijela:

Možete uživati kratku petominutnu pauzu osmjeha dišući u bilo koji dio vašega tijela koji je premoren ili pod stresom. Smiješite se u vaše oči ako su umorne. Smiješite se u vašu vilicu ako stišćete zube. Smiješite se u ramena ako su ukočena. Smiješite se u stopala ako su umorna. Osmjeh vas potiče da postanete mekši, da otpustite i poboljšate tijek energije.

Izvori:

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.