недеља, 17. мај 2015.

Sreća supruge je uslov za harmoničan brak

Psiholozi su dugo tražili ključ za srećan porodični život i na kraju su ga našli. Rešenje je u zadovoljnoj supruzi. Ako se ona tako oseća to je dobrobit za celu porodicu.
Kako piše Tech Times, zadovoljstvo žene direkno utiče na stanje braka. To je dokazano na 400 parova koji su bili u proseku 39 godina u braku, pri čemu je bar jedan supružnik bio stariji od 60 godina.
Istražujući međusobni odnos supružnika naučnici su procenjivali kvalitet porodičnog života. Postavljali su različita pitanja koja su imala za cilj da otkriju međusobne odnose supružnika, koliko oni cene jedan drugoga i koliko razumeju osećanja svoje „druge polovine“. Dobrovoljci su bili obavezni da vode dnevnik u koji su zapisivali nivo sreće tokom celog dana.

 Счастье жены - главное составляющее крепкого брака

Ispostavilo se da su parovi u celini imali visok nivo zadovoljstva životom. To nije neobično – dugotrajan bračni život je nekako povezan sa tim. Pri book muškarci su se osećali bolje ako je njihova supruga pozitivno gledala na brak. Jednostavno rečeno kada je žena srećna i muž je.
Žene je frustrirala bolest njihovih supruga, dok muškarci nisu bili nesrećni ako im je supruga bolesna. To je jednostavno: žene brinu o supruzima i njihova bolest je dodatni stres. Obrnuto ne važi. Bolesnim ženama često ne pomažu muževi, već ćerke.

Izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.