четвртак, 9. август 2012.

8 razloga zašto su plavuše skupe

Retke su žene koje bar jednom u životu nisu poželele da budu zanosne plavuše. Ali ma koliko vam se ova boja kose dopadala, pre nego što se ofarbate u plavo treba da znate da zlatna kosa zahteva mnogo više pažnje i nege. Otkrivamo vam 8 stvari koje treba da znate pre nego što kosu ofarbate u plavo, a koje smo saznali od poznatih frizera.
S bojom kose moraćete da promenite i način šminkanja i boju obrva, a trošićete i mnogo više novca

ZAŠTO ŽELITE DA POSTANETE PLAVUŠA
Pre nego što se bacite na farbanje kose, postavite sebi ovo pitanje. Da li se farbate zato što vam je dosadno i što mislite da se plavuše luđe provode ili zbog toga što se on okreće za njima? U svakom slučaju, promenom boje kose najlakše ćete dramatično promeniti svoj izgled bez odlaska pod nož.
 
NEĆE VAS SVI SHVATITI OZBILJNO 

Plavuše baš i ne bije glas da su pametne. Uostalom, koliko puta ste se i same smejale vicevima o plavušama. Čim promenite boju kose, budite spremne na šale na svoj račun.
 
DUG JE PUT DO PLATINASTO PLAVE
Postoje razni tonovi plave – od onih hladnijih, skoro belih do toplijih, zlatnih nijansi, a koju boju ćete vi uspeti da izvučete, zavisi samo od vaše prirodne kose. Ukoliko imate crveni pigment, teže ćete izvući najsvetlije, bele nijanse, ali uz pomoć pravog frizera i preparata i to je moguće.

MORAĆETE ČEŠĆE DA SE FARBATE


Ukoliko imate tamnu prirodnu boju, moraćete da se farbate na tri nedelje. U suprotnom, imaćete veliki izrastak koji nimalo ne izgleda lepo.

TROŠIĆETE VIŠE NOVCA


Plava kosa je zahtevnija za održavanje od crne ili smeđe, pa je neophodno da se naoružate i specijalnim šamponima, maskama i balzamima za plavu kosu. Nema ništa gore od suve plave kose s vidno ispucalim krajevima, pa bi zbog toga bilo dobro da ih skraćujete na mesec-dva. Takođe, posle pranja kose biće vam potreban i poseban sprej koji će vašoj kosi dati sjaj i glatkoću.
 
TOKOM LETA POSEBNA NEGA

Farbana plava kosa podložnija je oštećenjima koja prouzrokuju sunčevi zraci jer je u određenoj meri već isušena, pa tokom leta koristite preparate sa UV filterima. Takođe, budite spremne i da vam kosa pozeleni nakon kupanja u bazenu zbog vode u kojoj ima previše hlora. U tom slučaju, primenite jednostavan trik. Na kosu nanesite kečap, držite 15–20 minuta, isperite mlakom vodom, a zatim je operite šamponom. Kečapom ćete neutralisati zelenu boju.

PROMENIĆETE I NAČIN ŠMINKANJA


Ukoliko imate prirodno tamnu kosu, farbanjem u plavo moraćete da promenite i način šminkanja. Plava kosa određuje izbor nijanse pudera i celokupne šminke. Zlaćanim plavušama najbolje stoje topli tonovi, a osnovne boje koje treba da se nalaze u neseseru svake plavuše jesu kajsija, roze i svetlozelena.

I OBRVE ĆETE MORATI DA OFARBATE


Novoj boji kose moraćete da prilagodite i obrve. Možete da ih ofarbate na više načina – pomoću senke, olovke, pudera ili specijalnih farbi za kosu koje imaju trajniji efekat. Ako ste prirodna brineta i kosu ste ofarbali u svetliju boju, vaše obrve treba da budu do dve nijanse svetlije.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.