петак, 31. август 2012.

Slon i Žaba


Kinezi su Žabicu dugo povezivali sa simbolikom mudrosti i opreznosti, budući da se po tim osobinama slavi u Feng Shuiju.
Udruženi, Slon i Žabica donose podršku u poslovnim izgledima kao i dodatnu sreću sa finansijama.

Zmaj je simbol koji u sebi sadrži najviše Yang energije. Nezaobilazni simbol, mitsko biće i jedan od nejčešće upotrebljavanih talismana. Veruje se da donosi uspeh, sreću u poslovnom i privatnom životu, ali i dug, zdrav život. Po mišljenju mistika, ali i brojnih istraživača legendi, zmaj je jedan od najjačih talismana za zdravlje jer regeneriše unutrašnju snagu čoveka, čineći ga nepobedivim i „nedodirljivim“ – štiti od bolesti, a u nekim krajevima sveta veruje se da čuva i od bića nevidljivih golim okom.
Njegov autoritativan i zastrašujući izgled se koristi kao pomoćno sredstvo koje uliva dodatnu dozu stabilnosti i snage ove životinje vatrenog daha.
Povoljno je smestiti ga u jugozapadni sektor doma ili radnog prostora.


Najneophodniji amulet za polje novca i uspeh u karijeri, ali i poboljšanje kvaliteta života. Veruje se da u Kini ne postoji ni jedan dom koji ne poseduje ovaj amulet. Bilo bi najpovoljnije da ga držite na stočiću u prostoriji u kojoj najviše boravite. Ukoliko ga budete mazili svaki dan postoje velike mogućnosti da vam se skoro sve želje koje tom prilikom zamislite.
Donosi dobro raspoloženje, zadovoljstvo i prosperitet. Njemu pripada severozapadna direkcija, ali ga je dobro držati u bilo kom sektoru kome je potrebno nešto poboljšati, dovesti stvari u balans, harmoniju.
Smatra se bogom bogatstva jer se veruje da njegova predstava svim zaposlenima donosi napredak i bogatstvo. Oni koji smatraju da je bog bogatstva veruju da se u njegovoj velikoj torbi nalaze zlatne poluge, a neki veruju da bogatsvo nosi u svom stomaku i da što mu je veći stomak to je veće bogatstvo koje donosi. Takodje se veruje da ukoliko priželjkujuete Budin blagoslov treba svakog dana da ga potapšete po stomaku.
Drugi, medjutim,tvrde da je Buda koji se smeje bog sreće jer sakuplja svu nesreću, probleme i brige ljudskog roda i stavlja ih u veliku torbu.
Najbolje bi bilo kada biste ovog Budu postavili u dnevnu sobu i direktno ga okrenuli ka ulaznim vratima. Izaberite bilo koji položaj, Buda koji se smeje moze da se nadje u mnogim položajima i izardjen od brojnih materijala.


Tri kornjače predstavljene kako prelaze Okean radosti, znak je da će uživati u spokojstvu, i porodičnom jedinstvu zauvek.
Glava najveće kornjače je prikazana sa bakarnim novčićem u ustima, što je simbol ljubavi i brige za članove porodice.
Mlađa kornjača podržava glavu porodice, sarađujući u izgradnji solidnog domaćinstva.

Ukoliko želite popraviti svoj ljubavni život i kvalitet odnosa, a možda i privući nekoga ko vam se dopada, par Mandarinskih patki postavite u odgovarajući sektor.
Mandarinske patke se uopšte smatraju moćnim simbolom bračnog blaženstva, dok iste izrađene od rozenkvarca ili zelenog adventurina koriste mladi bračni parovi koji žele potomstvo, ili pak pojedinci sa željom da iniciraju ljubav, tj. partner koga privuku u prostor će sasvim izvesno doneti sreću.

Neophodan rekvizit pri Vastu ili Feng Shui konsultacijama, koristi se za precizno očitavanje kompasne direkcije i izradu tlocrta prostora.
Ovaj originalni kineski kompas obezbeđuje praktičan i pouzdan proces očitavanja.

Ki Lion


Chi Lin (Ki Lion) predstavlja kineskog jednoroga koji obezbedjuje dobre uvide, dobro zdravlje, uspeh, dugovečnost, mudrost, saosećanje i slavne potomke. Možete ih izložiti u severozapadni sektor doma ili poslovne prostorije, ili uz ulazna vrata ili prozore. Obavezno ih postavljati u paru.

Feng Shui lepeza Jug



Fantastična zidna lepeza od papira na drvenoj osnovi sa motivom para ptica na koralno crvenoj pozadini, idealan je detalj za Južni sektor Vašeg doma.
Lepeza je jedan od najpopularnijih lekova u Feng Šveju. Ispavno pozicionirana pozitivnom energijom obogatiće Vaš prostor i uneće zdravu dinamiku koja pokreće priželjkivane dogadjaje. Dobar chi je od sustinskog znacaja za ljude sa kojima delite prostor, za odrzavanje balansa i srece.
Ova lepeza donosi sreću i moć ukućanima, obnavlja radost i dobro raspoloženje.
Dužina stranice: 48 cm


Fen Shui lepeza Zapad


Fantastična zidna lepeza od papira na drvenoj osnovi sa motivom Tigra na beloj pozadini, idealan je detalj za Zapadni sektor Vašeg doma.
Lepeza je jedan od najpopularnijih lekova u Feng Šveju. Ispavno pozicionirana pozitivnom energijom obogatiće Vaš prostor i uneće zdravu dinamiku koja pokreće priželjkivane dogadjaje. Dobar chi je od sustinskog znacaja za ljude sa kojima delite prostor, za odrzavanje balansa i srece.
Ova lepeza unosi spokojstvo i harmoniju, štiti kuću i ukućane, obnavlja i harmonizuje.
Dužina stranice: 48 cm

Izvor http://www.spicum.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.