среда, 22. август 2012.

Fraktali - isceljujuce slike

Fraktali su geometrijski oblici, konačne površine i beskonačnog opsega, koji sadrže skalu beskrajno ponavljajućih istovrsnih struktura. Cjelina se odražava u svakom djeliću. Fraktali svojim bojama i oblicima emitiraju vibracije koje u nama pobuđuju, po principima harmonične rezonancije, osjećaje sklada, mira i ljepote. 
Učestalo izlaganje fraktalima smanjuje vrijeme potrebno za opuštanje, poboljšava koncentraciju i uvećava protok energije kroz tijelo, tj. pomaže održavanju zdravlja ljudskog organizma. Najpoznatiji prirodni fraktali su pahuljice, cvijeće, lišće... Ali i mi sami smo fraktali: djelić prirode u kojem se ogleda savršenost univerzuma.
Iscjeljujuće moći fraktala izviru iz njihovog oblika, strukture i boje. Fraktali su istovremeno generatori, odašiljači i transformatori energije. Njihova sposobnost je da ojačavaju i uvećavaju specifične frekvencije koje su karakteristične za svaku pojedinu namjeru. 
Fraktali djeluju po principima vibracijskog iscjeljivanja - mi se usklađujemo sa vibracijama koje odašilju fraktali - s čistim vibracijama univerzalnog životnog polja.
Iscjeljujuće moći fraktala izviru iz njihovog oblika, strukture i boje. Fraktali djeluju po principima vibracijskog iscjeljivanja - mi se usklađujemo sa vibracijama koje odašilju fraktali - s čistim vibracijama univerzalnog životnog polja.

Kako izabrati fraktal?

Fraktal koji vam se najviše svidio na prvi pogled - na vas će najbrže i najsnažnije djelovati. Također, to je fraktal uz čiju pomoć ćete se osloboditi blokada. Tek ukoliko se ne možete odlučiti, izaberite fraktal prema navedenom djelovanju. Ovdje prikazani fraktali nastali su pažljivim izborom frekvencija boja i oblika kako bi ostvarili snažno djelovanje. Također, svaki fraktal na poleđini ima odgovarajuću harmoničnu kodiranu informaciju.

● djeluju protiv stresa 
● pomažu uklanjanju blokada energetskih tokova 
● balansiraju protok energije 
● pomažu usmjeravanje i fokusiranje energije 
● energiziraju i osnažuju nas na putu ka ostvarivanju navedenih ciljeva 
● pobuđuju snažnu povezanost s prirodom i svemirom

Njihova sposobnost je da ojačavaju i uvećavaju specifične frekvencije koje su karakteristične za svaku pojedinu namjeru.

Opisi fraktala

Fraktali najprije uklanjaju postojeće blokade u energetskom protoku, potom organizam dovode u energetsku ravnotežu, zatim polako podižu ukupnu frekvenciju organizma i nakon toga osnažuju navedeno djelovanje ili djelovanje koje aktivirate svojom namjerom.

PROCVAT
Ovaj fraktal omogućava procvat na svim područjima. Omogućava ustrajnost. Donosi snažan osjećaj radosti, sigurnosti i podrške. Pomaže koncentriranju sposobnosti na postizanje cilja.



OSNAŽIVANJE
Ovaj fraktal pomaže svima koji rade i pomažu drugim ljudima da održe osobnu ravnotežu, dobro raspoloženje i jasne granice. Energizira. Pomaže kod iscrpljenosti i umora. Podiče dobru komunikaciju.



SREĆA
Ovaj fraktal razvija osjećaj osobne sreće i dobitka. Potiče prepoznavanje pravih prilika i djelovanja u pravo vrijeme. Pomaže oslobađanju od negativnih osjećaja nesposobnosti ili zaglavljenosti u stanja ili okolnosti.






BALANSIRANA PREHRANA
Ovaj fraktal omogućava nam da integriramo energiju, oslobodimo se onog što nam više nije potrebno, te oslobađa blokiranu i ustajalu energiju. Najizraženije djelovanje ima kod unosa hrane i tekućina u tijelo, te utječe na njihovo probavljanje te izlučivanje nepotrebnih i toksičnih tvari iz organizma. Pomaže balansiranju tjelesne težine, protoku limfe i krvotoka. Protiv anoreksije i bulimije. Također pomaže kod proširenih vena, zatvora, kod zadržavanja suvišne tekućine u tijelu. Pomaže rad probavnog sustava i sustava za izlučivanje. Preporučuje se staviti ovaj fraktal ispod tanjura, za vrijeme jela. 







USPJEH
Ovaj fraktal pomaže održavanju povećanog protoka energije. Pomaže integriranju i vođenju energije novca. Pomaže ispravnom i brzom odlučivanju, lakšem definiranju prioriteta, te omogućava veliku djelotvornost bez napora. Pomaže prihvaćanje novih informacija i pokretanju u nova područja. 




ODLUČNOST
Pojačava i olakšava donošenje odluka. Pomoć u svim situacijama kad nam nedostaje motivacije za pokretanje i realizaciju. Potiče timski rad i udruživanje oko realizacije zajedničkih ciljeva. Pomaže izlučivanje štetnih tvari iz tijela.





ZAŠTITA
Ovaj fraktal služi kao zaštita osoba i imovine od negativnih utjecaja drugih ljudi, protiv ljubomore, ogovaranja i zavisti.
Postavljamo ga tako da gleda iz prostora prema van.




IZRAŽAVANJE GLASOM I RIJEČIMA - PJESMA 
Ovaj fraktal potiče razvoj talenata koji su vezani za izražavanje riječima, glasom i glazbom. Pomaže jasnom izražavanju vlastitih stavova. Potiče preciznost u izražavanju. Pomaže kod svih poremećaja i oboljenja dišnih puteva.




VESELJE 
Ovaj fraktal pomaže doživljavanju radosti života. Pomaže povezivanju osjećaja i tijela, pomaže iskazivanju osjećaja, pomaže izražavanju dodirom. Omogućava bolju povezanost i usklađivanje sa partnerom. Produbljuje i intenzivira skladan seksualni život. Ojačava rad prve, druge i četvrte čakre. Također pomaže razvijanju kreativnog izražavanja koje je povezano s tijelom, npr. plesom. Pomaže kod zamora rutinskim poslovima, kod prevladavanja umora, nesigurnosti, potištenosti, te osamljenosti.





KONCENTRACIJA I RAZVOJ MENTALNIH SPOSOBNOSTI
Djelotvoran kod svih problema sa koncentracijom, učenjem i pamćenjem. Pojačava motiviranost za učenje. Omogućava integriranje novih sa već postojećim znanjima. Pomaže razumijevanju, uklanja nesigurnost i strah od ispitivanja, pojačava samopouzdanje. Pomaže uklanjanju straha od budućnosti, straha od siromaštva, straha od starenja. Pojačava osjećaj obilja.




PRODORNOST
olakšava lakše izražavanje ideja i osobnih stavova.




FOKUSIRANJE
Ovaj fraktal pomaže kod fokusiranja na određeni mentalni zadatak.




INTUICIJA
Ovaj fraktal pomaže razvijanju intuicije i jasnovidnosti. Omogućava raščišćavanje ukorijenjenih mentalnih obrazaca, oslobađanje od predrasuda i duboko ukorijenjenih negativnih navika. Pomaže kod prevladavanja ovisnosti. Doprinosi oslobađanju straha od autoriteta, nesigurnosti u vlastite odluke te sumnjičavosti i kriticizma. Omogućava prepoznavanje i prihvaćanje vlastite jedinstvenosti.




CENTRIRANJE
Pomaže stvaranju unutrašnjeg centra i lakše izražavanje osobnosti.



INTEGRIRANJE
Ovaj fraktal pomaže nam da fokusiramo svoju pažnju i sposobnosti i uskladimo svoje misli, osjećaje i djelovanje tako da sa najmanje napora integriramo promjene kojima smo izloženi.




Sve fraktale na ovim stranicama izradila je Jelena Korenčić.  http://www.compat.org/fraktali

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.