недеља, 12. август 2012.

Prva čakra - korijenska

Prva ili korijenska čakra smještena je na samom dnu kralježnice, naziva se još Mooladhara čakra. Njezino energetsko djelovanje odgovara ( na fizičkoj razini) funkciji stopala, nogama uopće  ili u prenesenom smislu, koliko je "netko čvrsto  nogama na zemlji", odnosno koliko je realiziran na materijalnoj razini u svakom pogledu. Dakle, drugim riječima, ako imate nekih vitalnih problema oko realizacije materijalnog, tada je u svakom slučaju rad vaše korjenske čakre na neki način ili oslabljen ili je ometen adekvatan protok energije kroz nju i sva područja koja ona energetski opskrbljuje!
BOJA: svijetlocrvena
ŽLIJEZDA: nadbubrežna žlijezda
LOKACIJA: baza kralježnice
ORGANI: fizički oslonac tijela osnova kralježnice leđna moždina, noge, kosti, stopala, rectum dio energije imunološki sustav bubrega.
MENTALNA I EMOCIONALNA PITANJA: obitelj po krvi, skupna sigurnost i zaštita sposobnosti zadovoljenja životnih potreba sposobnost da se branimo, osjećaj da smo kod kuće društveni i obiteljski zakon i red
POREMEĆAJI RADA 1. ČAKRE: kronična i akutna bol u slabinskom dijelu leđa, išijas, varikozne vene, rektalni problemi, hemeroidi, izražen strah od gubitka, problemi vezani za rastanke i odvajanja, depresija, poremećaji povezani s imunološkim sustavom, egzistencijalni problemi.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.