недеља, 12. август 2012.

Peta čakra - grlena


peta čakra grlenaPeta ili grlena čakra, smještena je u visini samog grla centralno, a naziva se još i Visshudha čakra. Na fizičkoj razini njezino energetsko djelovanje odgovara grlu, vratu i vratnoj kralježnici, ustima, ušima i djelomično rukama tj. nadlakticama. Na energetskoj razini ova je čakra odgovorna za izražavanje i samorealizaciju uopće u širokom smislu te riječi. Dakle, npr: ako iz bilo kojeg razloga ne izražavamo uopće ili u potpunosti svoju osobnost, ono što želimo i čemu težimo, to se jasno i u potpunosti ne očitujemo prema svojoj okolini, tada će na fizičkoj razini doći do poremećaja vezanih za organe kojima upravlja ova čakra (primjerice, problemi sa glasom, glasnicama, upale grla, gnojne angine, različiti problemi sa vratnom kralježnicom i sl).
BOJA: nebesko plava
ŽLIJEZDA: štitnjača i paratiroidne žlijezde
LOKACIJA: grlo
ORGANI: grlo, štitnjača, dušnik, jednjak, usta, zubi i desni, vratni kralješci.
MENTALNA I EMOCIONALNA PITANJA: osobno izražavanje, izbor i snaga volje, korištenje osobne moći za stvaranje, osuda i kritika, vjera i znanje, sposobnost za donošenje odluka.
POREMEĆAJI RADA 5. ČAKRE: kronična upala grla, promuklost, tegobe s desnima, problemi sa temporoman-dibularnim zglobom, otečene žlijezde, problemi sa štitnjačom, laringitis.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.