субота, 29. септембар 2018.

Zaslužuješ onoga ko je siguran u tebe

Picture   
Ne pristajte da budete sa nekim za koga ste samo "dovoljno dobri". 

Ponekad su ljudi zadovoljni sa drugim mjestom. Dovoljno im je da budu pored nekog, pogotovo kada počne da im se čini da je to mnogo bolje nego da žive sami.

Ne pokušavam da kažem da morate sjedeti i čekati dok vas neko ne vidi kao jedinog idealnog partnera iz snova.  
​Ili da sjedite i čekate dok takvog čovjeka vidite sami. Zapravo, želim da prenesem suprotno. Svaki čovjek ima svoje vrline. I treba da traži životnog saputnika sa istim vrlinama i vrijednostima.
Riječ je o odsustvu fiksiranosti na neku određenu idealizovanu sliku i pokušaju da se partner prilagodi tom šablonu.

Zaslužujete adekvatnog čovjeka sa normalnim životnim vrijednostima, koji kada se ujutru probudi i ugleda vašu vrlo nesavršenu suštinu, govori sebi: "Kako mi se posrećilo".

Ne pristajte na odnose sa čovjekom koji vas gleda preko stola i misli uzdišući: "Nije idealan (ili idealna), ali...". Tražite onoga koji se osmjehuje i jednostavno želi da bude s vama, bez obzira na bilo šta. I što je takođe važno, budite isti takav partner zauzvrat.

Ako vaš partner uvijek sanja o nečemu "malo boljem", odlazite. Nije riječ o tome da "bolje" neće naći, nego da ne treba biti blizu čovjeka koji stalno pokušava da vas maksimalno potčini. Neko drugi će mu uvijek činiti se privlačnijim, mlađim, pametnijim, interesantnijim, veselijim itd. Ako čovjek želi da juri za fantomom, neka juri. Ali vi ne treba da živite ne poštujući sebe.

Vi zaslužujete bolje. Svi zaslužujemo.

Ako vaš voljeni čovjek želi nešto drugo od vas, odlazite od njega. Ako nije siguran u vas, odlazite. Ako ima razloge za sve (nema vremena, nije spreman, zauzet, ne želi ništa da kvari itd.), odlazite. Da mu nije svejedno, ne bi rizikovao sa vašim odnosima. Zaslužujete nešto više od čovjeka koji nije siguran da ste mu potrebni, takvi kakvi jeste.

Spisateljica Lacey Ramburger je jednom rekla:

"Jedna je stvar dati nekome vremena i prostora da donose odluku za sebe - ponekad nam je to svima potrebno. Donošenje važnih životnih odluka zahtijeva razmišljanje u vezi naše spremnosti za promjene, ili u krajnjem želje da se proba. Ali ako svaki put on pronalazi novi razlog da vas gura u drugi plan, onda ne biste trebali držati se za tog čovjeka. On gleda na vas samo kao izbor koji ne može da uradi, a ne kao na čovjeka bez koga ne može zamisliti svoj život ... "

​U vašoj želji da čekate nema ništa strašno, ali ne smijete zaboraviti da ne možete vječno čekati da vas neko odbije. 

Zaslužujete onoga ko bira vas, i ko će uvijek brati vas. Vi ste ličnost, a ne igračka. Vi punite život smislom.

Čekajte toga, ko će vidjeti koliko ste posebni. Otvorite svoje srce i omogućite mu da uradi ono što ste dugo čekali - bira vas.

Autor - Kris Gage


Prevod teksta: http://www.more.club/post/vy-zasluzhivaete-togo-kto-budet-v-vas-uveren

Prevela: Beba Muratović - Bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.