четвртак, 14. јун 2018.

Torta s kremom od lavande

  

Pošto je ovo prvi recept koji postavljam, odlučila sam se za jednu pomalo neobičnu kombinaciju. Recept nije moj, ali sam se itekako potrudila za njega i prevodila ga satima s nizozemskog. Kada sam tortu poslužila svojim "pokusnim kunićima", svi su sa strahom prinosili ustima prvi zalogaj ali je nakon toga uslijedio samo izraz oduševljenja okusom. :D Nadam se da će i vas oduševiti!   

Sastojci


  • BISKVIT:
  • 65g maslaca
  • 60g mljevenih lješnjaka
  • 100g šećera u prahu
  • 65g brašna
  • 3 bjelanjka
  • 1 žlica džema od marelice
  • 1 žlica likera od lješnjaka (a može i orahovac)
  • KREMA:
  • 250ml mlijeka
  • 1 žlica meda od lavande
  • 1 žlica cvjetića lavande (odvojenih od stabljike)
  • 2 žumanjka
  • 1 žlica brašna
  • 250g maslaca
  • 50g šećera u prahu
  • ZA UKRAŠAVANJE:
  • 300g svježih malina
  • 1 žličica meda od lavande
  • nekoliko sjeckanih lješnjaka ili pistacija  
  •  
  • Priprema

    1. 1.
      BISKVIT:
      Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Rastopite Beurre NOISETTE maslac u tavi dok ne postane svijetlo smeđe boje i miriše poput oraha. Neka se ohladi na oko 2 minute. Samljeti lješnjake, dodati im šećer  i brašno i sve skupa još samljeti u fini prah.Pjenasto umutiti bjelanjke, dodati im džem. U suhe sastojke dodati otopljeni maslac, smjesu od bjelanjaka i liker. Sve sjediniti i peći oko 15min.
    2. 2.
      IZRADA KREME:
      Zakuhati 200ml mlijeka s medom i lavandom. U drugoj zdjeli pomiješati 50ml mlijeka,žutanjak i brašno. Kada mlijeko zakuha, kroz cjediljku ga uliti na smjesu jaja i brašna i nastaviti kuhati dok se ne zgusne. Vruću kremu izliti na pladanj, pokriti plastičnom folijom da se ne stvori kožica i ohladiti. Kada se krema ohladi, umiksati maslac i šećer i u to dodati kremu.
    3. 3.
      Izrađenu kremu premažemo preko biskvita i na vrh posložimo maline tako da pokrivaju cijelu površinu.

    Posluživanje

    Ja sam poprskala žličicu meda preko malina jer se med zalijepi za dlačice na malini i izgleda poput rose. :)

    Tekst u celosti preuyet sa sajta Coolinarika.com

     

Нема коментара:

Постави коментар