Pošto je ovo prvi recept koji postavljam, odlučila sam se za jednu pomalo neobičnu kombinaciju. Recept nije moj, ali sam se itekako potrudila za njega i prevodila ga satima s nizozemskog. Kada sam tortu poslužila svojim "pokusnim kunićima", svi su sa strahom prinosili ustima prvi zalogaj ali je nakon toga uslijedio samo izraz oduševljenja okusom. :D Nadam se da će i vas oduševiti!
Sastojci
- BISKVIT:
- 65g maslaca
- 60g mljevenih lješnjaka
- 100g šećera u prahu
- 65g brašna
- 3 bjelanjka
- 1 žlica džema od marelice
- 1 žlica likera od lješnjaka (a može i orahovac)
- KREMA:
- 250ml mlijeka
- 1 žlica meda od lavande
- 1 žlica cvjetića lavande (odvojenih od stabljike)
- 2 žumanjka
- 1 žlica brašna
- 250g maslaca
- 50g šećera u prahu
- ZA UKRAŠAVANJE:
- 300g svježih malina
- 1 žličica meda od lavande
- nekoliko sjeckanih lješnjaka ili pistacija
Priprema
-
1.
BISKVIT:
Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Rastopite Beurre NOISETTE maslac u tavi dok ne postane svijetlo smeđe boje i miriše poput oraha. Neka se ohladi na oko 2 minute. Samljeti lješnjake, dodati im šećer i brašno i sve skupa još samljeti u fini prah.Pjenasto umutiti bjelanjke, dodati im džem. U suhe sastojke dodati otopljeni maslac, smjesu od bjelanjaka i liker. Sve sjediniti i peći oko 15min. -
2.
IZRADA KREME:
Zakuhati 200ml mlijeka s medom i lavandom. U drugoj zdjeli pomiješati 50ml mlijeka,žutanjak i brašno. Kada mlijeko zakuha, kroz cjediljku ga uliti na smjesu jaja i brašna i nastaviti kuhati dok se ne zgusne. Vruću kremu izliti na pladanj, pokriti plastičnom folijom da se ne stvori kožica i ohladiti. Kada se krema ohladi, umiksati maslac i šećer i u to dodati kremu. -
3.
Izrađenu kremu premažemo preko biskvita i na vrh posložimo maline tako da pokrivaju cijelu površinu.
Posluživanje
Ja sam poprskala žličicu meda preko malina jer se med zalijepi za dlačice na malini i izgleda poput rose. :)
Tekst u celosti preuyet sa sajta Coolinarika.com
-
1.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.