четвртак, 14. јун 2018.

Pavlova torta

Čokoladna Pavlova s malinama 

 

Ovu savrseno finu tortu nasla sam u knjizi od Nigelle. Jedna je od mojih omiljenih i svakako bih preporucila da isprobate. Beze kora nije i ne mora biti savrsena na izgled, ali se zbog komadica cokolade i na pocetku vrlo vruce pecnice zbog koje se uhvati kora izvana, a iznutra ostaje divna i socna, ova torta topi u ustima.  

Sastojci

  • Za preljev:
  • 500 ml punomasnog slatkog vrhnja
  • 500 gr malina
  • 2-3 zlice grubo naribane cokolade za kuhanje

 

Priprema

  1. 1.
    Pecnicu ugrijte na 180 stupnjeva, a lim oblozite papirom za pecenje. Prije na papiru nacrtajte krug velicine 23 cm, koristite veci lim. npr. onaj od pecnice!
  2. 2.
    Tucite bjelanjke dok se ne pocnu stvarati glatki vrhovi, pa utucite secer, zlicu po zlicu dok beze smjesa ne postane kruta i sjajna. Pospite kakaom, poprskajte octom i nasjeckanom cokoladom. Potom vrlo njezno mijesajte dok kakao sve ne prozme. Stavite na lim za pecenje u obliku debelog kruga promjera 23 cm, pa zagladite sa strane i povrsinu. Stavite u pecnicu i smjesta smanjite na 150 stupnjeva, te pecite oko sat do sat i petnaest. Kad je pecena, podloga bi morala biti hrskava po rubovima i sa strane , i suha na povrsini, ali ako prstima pritisnete sredinu, morali biste osjetiti naznake mekoce. Iskljucite pecnicu i pustite da se beze kora ohladi u malo otvornoj pecnici.
  3. 3.
    Evo, kako beze kora mora izgledati “Beze kora – pecena”: https://www.coolinarika.com/slika/189748
  4. 4.
    Da ne pomislite da vam kora nije uspjela, ona MORA ovako izgledati, hrskava i ispucala izvana, a prekrasna i socna iznutra!
  5. 5.
    Kada ste spremni posluziti,prebacite koru na veliki, ravan tanjur. Tucite slatko vrhnje da bude gusto, ali ipak mekano, pa ga razmazite po povrsini te po njemu razbacajte maline. Grubo naribajte cokoladu, tako da dobijete kovrcice, a ne komadice, jer ne zelite prikriti raskosnu boju i oblik malina, pa ih nasumice pospite po gornjoj plohi, a dio, sto ionako ne mozete izbjeci, pustite da padne po rubovima tanjura.
  6. 6.
    Kolicina za 8-10 osoba!
  7. 7.
    Jos nekoliko fotkica, jer ova torta je kad se zavrsi vrlo fotogenicna!
  8. 8.
  9. 9.
  10. 10.
  11. 11.
  12. 12.


Ja sam koru napravila dan ranije. Najveci je problem prebaciti koru na tanjur jer je jako lomljiva. Nisam je preokrenula na tanjur, nego sam je polako i pazljivo sa papira za pecenje skliznula na tanjur. 

Recept u celosti preuyet sa sajta Coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар