среда, 13. јун 2018.

Ljuboskop

Ako tako misliš, tako će i da bude

 

Ponekad mi se učini da je planeta Zemlja „spiritualni vrtić“ u koji dolaze duše koje ovde najbrže evoluiraju, kroz izazovne okolnosti, dok ne završe školovanje i napokon napreduju dalje. Živimo na planeti dualnosti, gdje se rađaju samo hrabre duše odlučne u istraživanju i razumevanju prirode te dualnosti. Duše u „višim“ dimenzija su stabilne usvom stanju neprestane sreće, blaženstva, sveopšteg osećaja jedinstva i povezanosti svega u Kreaciji. Okrenimo se zadovoljstvu, energiju usmerimo na ulepšavanje sebe, sopstva, životnog prostora ali i same planete. U vreme Mladog Meseca u znaku Blizanaca, dobro je obnoviti kontakte sa onim ljudima od kojih ste se iz nekog razloga udaljili i pozvati sve bližnje koje dugo niste čuli. Mlad Mesec u Blizancima budi veliku radoznalost ali i nagon da se ode negde, bilo gde...

Blizanci i energija Mladog Meseca podsticajno deluju na ljude i dobro je iskoristiti je na najbolji način posebno u sferi posla i pokretanja novih projekata ili privatnog biznisa. Pravo je vreme da zapišete svoje ideje ili ih posejete na plodno tlo bilo koje životne oblasti. Jedino što treba da negujete u ovom periodu je strpljenje. Na emotivnom polju ovo je samo ideja o ljubavi, kao ona krajnja težnja svih, pa i Blizanaca. Ukoliko to nije zanimljivo, a ima tendenciju da ne bude, onda se ta ideja gasne kao da nikad nije ni postojala. Odličan je period za oslobađanje od loših navika, a ovo se posebno odnosi na one koji konzumiraju duvan. Od 19. juna ostavite cigarete jednom za sva vremena (ako o tome pričate godinama!). Ako imate problema sa telesnom težinom, promenite režim ishrane i počnite da radite na sebi. Sada je i čovekova intuicija pojačana pa je osluškujte ukoliko odlučujete o nečem važnom u svom životu.

 
Rakovima lunacija pada u polje podsvesti. Sadržaje iz podsvesti će osloboditi silina Meseca. Ona je izuzetno jaka, pokreće mora i okeane, a istovremeno utiče i na ljude čija tela u sebi sadrže 70% vode. Zato je osetljivost veoma naglašena u ovom ciklusu kada će mnoge žene biti usplahirene, nervozne, uplakane. Merkur, dispozitor ovog Mladog Meseca je u Raku u opoziciji sa Plutonom u Jarcu i sekstilu sa Uranom u Biku. Mentalne aktivnosti, kao i komunikacija mogu doprineti da se borite za neku svoju ideju ili sopstveno mišljenje. Teranje inata, kao i nemir ili napetost, mogu pratiti komunikaciju rezultirajući većim mentalnim naporom. Pun Mesec će biti preko osovine Rak-Jarac, 28.juna. Ovo je vreme pražnjenja starih emocija, čišćenje genetike. Bilo bi jako dobro da od 25. do 30. juna budete u potpunom miru, bez osuđivanja i prosuđivanja. Ljubavni život će biti u priličnom izazovu od 20. juna do 3. jula. Ovo je ozbiljno vreme velikih iskušenja.
 
Lavovima lunacija pada u 11. polje i osvetljava njihov urođeni fokus ka mišljenju drugih ljudi. Ovo je vreme u kome će Lavovi promisliti kakve prijatelje imaju, ali i kakvi su oni kao prijatelji. Imaće priliku da testiraju sopstvenu odanost i spremnost da pritrče u pomoć kako svojim prijateljima tako i svima kojima je pomoć potrebna. Istovremeno Lavovi očekuju da im se sve to vrati. Njihova velikodušnost i nesebičnost će dobiti svoju drugu stranu – OČEKIVANJA (razočarenja) oko 27. juna. Poslednja nedelja juna meseca otkriva sve ono o čemu maštaju i što bi voleli da ostvare. Može doći do prolaznog distanciranja od ljudi, naročito u partnerskom odnosu. Prolazna neslaganja sa partnerom možete ublažiti humanitarnim aktivnostima ili u društvu istomišljenika. Prelazak Venere u znak Lava, donosi Lavicama potrebu za ulepšavanjem, promenu u izgledu pa će mnoge Lavice u ovom periodu doneti odluku o promeni frizure, šminke, stila oblačenja, a sve samo radi velikih reflektora iz znaka Lava koji obasjavaju ovu Veneru.
 
Devicama je ovo idealno vreme za čišćenje oragnizma od nakupljenih otrova pa ovih dana probajte da postite ili smanjite unos hrane, a čaj od koprive čini čuda tako što čisti telo i oslobađa ga od svega što je za nežne Device štetno. Oko 30. juna pazite šta govorite i izbegavajte ishitrene reakcije, brzoplete ispade i nesmotrenost u vožnji. Moguća je zbrka u saobraćaju i nervoza, pa budite oprezni. Kraj juna meseca zahteva strpljenje jer nije povoljan za donošenje odluka kako poslovnih tako ni porodičnih. Potreban je izvesni veći napor, naprezanje, pa i borba, zbog opozicije Merkura i Plutona pri sprovođenju promena. Biće potrebno puno znanja i efikasnosti u ispoljavanju energičnosti i odlučnosti, da bi se situacija poboljšala i teškoće savladale, jer ovog puta sve ide kroz napor, zalaganje i neku vrstu ubeđivanja. Obratite pažnju na svakodnevnu rutinu, vežbanje, šetnju, zdravu ishranu. Dane završavajte vizualizacijom pri tuširanju, da sa nečistoćom vode ode i sve ono negativno iz vašeg života. 
 
Vagama ova lunacija donosi laganu nervozu, napetost, nemir, razdražljivost, a kod nekih pojačanu tremu i uzbuđenje, kako to sve već biva pred Mlad Mesec. Venera u istom danu prelazi u znak Lava i odmah nailazi na oštar aspekt sa Uranom ukazujući na neke prekide ili okončanja. Možda je vreme da se konačno stavi tačka na neki neiskreni odnos.Ne treba gubiti vreme sa nepotrebnim balansiranjem jer prelazak vaše vladarke Venere u znak Lava osvetljava suštinu čarobne i kraljevske prirode ljubavi. Misija Vaga je stvaranje harmonije u životu motivisano ljubavnim htenjem. Na lestvici hijerarhije najviših životnih vrednosti, u životu Vaga kategorija ljubavi se nalazi na samom vrhu a sve ostale vrednosti su njoj podređene. Neke od sekundarnih vrednosti mogu biti podrška u ovom vremenu, a onda od 10. Jula, kada Venera pređe u znak Device možete materijalizovati svoje potrebe kroz biznis plan.
 
Škorpioni su još pod uplivom sretnih okolnosti zbog boravka Jupitera u njihovom znaku pa će to donekle ublažiti dejstvo predstojećih aspekata. Vladar Škorpiona Mars, boraveći u znaku Vodolije donosi neku vrstu emotivne hladnoće u ljubavnim vezama, naročito ako su u pitanju formalni partnerski odnosi gde je došlo do nakupljanja loših iskustava. Osoba u tom slučaju često može gušiti svoja osećanja i biti nepristupačna i na neki način distancirana od svog ljubavnog partnera. Ovo predstavlja sam koren i osnovu nastanka utiska koji partner ostavlja jer trenutni aspekti daju indicije za zatvaranje, što naročito škodi ljubavnom odnosu. Malo stišajte svoje nezadovoljstvo kroz spremnost ka kompromisu.
 
Strelčevi su u prethodnom periodu imali inspiraciju i podršku kroz emotivne odnose. Slika na nebu se menja i bilo bi dobro u narednom periodu malo fokusirati svoju energiju. Ukoliko to izostane moglo bi doći do svakovrsnog preterivanja što bi vam na emotivnom polju moglo doneti nesporazume pa i afere. Sporo teku pripreme za promene i možete očekivati od 20. juna pa sve do 31. jula neku vrstu stagnacije. Ovo je dug period koji će Strelčeve usporiti do potpunog zaustavljanja. Može vam se učiniti da život oko vas prolazi a vi stojite u mestu. Sve je stvar ličnog doživljaja i svako vreme ima svoju određenu svrhu. Može biti da je ovaj period najpovoljniji za godišnji odmor.
 
Jarčevi su preuzeli veliko breme odgovornosti za mnoge događaje, ne samo u privatnom životu već i šire. Zbog toga su podložni strahu i brigama. Na to će delovati inkonjunkcija (prilagođavanje) Mladog Meseca sa retogradnim Saturnom u Jarcu. Nešto iz prošlosti može da koči sprovođenje novina. Ovaj uticaj će se osetiti uveliko pred Mlad Mesec jer je planeta ljubavi i lepote (Venera u Raku) sve vreme u opozicija sa Jarcem. Za mnoge Jarčeve, naročito žene, bilo bi najbolje da uspore, pauziraju ako je potrebno, ili bar smanje tempo življenja. Više se odmarajte, a manje krećite u danima pred pun Mesec koji će biti 28. juna baš preko osovine Jarac – Rak. 
 
Vodolijama u ovom periodu uopšte nije dosadno. Boravak Marsa u Vodoliji najčešće donosi povećanu potrebu ka principijelnoj nezavisnosti uz već dinamičan um. Ove osobine prate jaka uverenja sa snažno razvijenom individualnošću. Borbenost duha i potreba da samostalno krče svoj put, otvara polje mogućnosti u cilju dostizanja novih egzistencijalnih dimenzija podižući sve na viši nivo. Sve ovo ne podrazumeva i lagane emotivne odnose. U najmanju ruku doprinosi turbulentnosti, obzirom da će boravak Marsa u Vodoliji potrajati... bilo bi dobro malo usporiti. Takođe, Venera u narednom periodu pravi napete aspekte sa Marsom u Vodoliji izazivajući onu grublju stranu ljubavi -  strasti. 
 
Ribe su u proteklom periodu odživele svoj emotivni zanos, a ova lunacija u Blizancima će im doneti više obavezu nego potrebu ka razrešavanju nekih porodičnih odnosa. Najbolja reč koja opisuje pripadnike ovog znaka je „razumevanje“. Ribe kao druželjubive osobe, često se nađu u društvu veoma raznolikih karaktera. Njihova spremnost da daju sebe u emotivnom smislu uklapa se u celu sliku razumevanja drugih ljudi. Ribama je ugodno da budu podrška nekome. Pored toga što nisu predodređeni za vođe, njihovo prisustvo je važno u bilo kojoj stvari koje se prihvate. Ovo vreme traži fokus na primarnu porodicu, a to Ribama neće biti lako jer se od Riba očekuje da preuzmu inicijativu. Pripadnici ovog znaka se dobro osećaju sami sa sobom, ali to u ovom periodu nije dovoljno.
 
Ovnovima Mlad Mesec iz Blizanaca osvetljava potrebu za promenama na polju donošenja odluka, naročito vezano za braću i sestre. Istog dana i Venera ulazi u njihovo polje ljubavi pa zbilja  ovo mogu biti lepe ljubavne odluke. Ovo je vreme kada se Ovnovi mogu, onako u svom stilu, „iznenada“ zaljubiti ili upoznati svoju ljubav na nekom kraćem putovanju, a možda i u neposrednom okruženju. Energije vam neće faliti, ali se nemojte baš mnogo razmetati. Izvesno je da će se mnogi Ovnovi naći u ulozi u kojoj nisu bili što može proizvesti neku vrstu zbunjenosti i odsustva pravovremene reakcije. Za Ovnove je ovo izuzetno emotivno plodan period, a od vas samih zavisi koliko će se održati na duže staze.
 
Bikovima su promene tek počele a potrajaće prilično dugo, tako da ova lunacija ili Mlad Mesec donosi samo još jednu u nizu promena. Vladarka Bika, Venera, menja znak i ulazi u znak Lava pa će mnogi Bikovi osetiti „višu oktavu vrednosti“ sopstvenog ja. Ovo može doneti nesporazume u partnerskim odnosima pa čak i prekide. Za neke Bikove ovo je vreme strasti, koje može da ih na fizičkom planu potroši. Vrlo je važno da budete umereni u svemu da biste sačuvali svoju fizičku kondiciju u narednom, malo dužem periodu.

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.