недеља, 1. новембар 2015.

CETIRI INDIJSKA PRINCIPA

  

1. - Prvi princip: "Niko ne ulazi u naš život slučajno."

Svi oni koji nas okružuju, bilo s kim da smo u odnosu, predstavljaju nešto - bilo da nas trebaju nečemu naučiti, ili da nam pomognu da popravimo trenutnu situaciju.

2. - Drugi princip: "Što god se dogodilo je jedina stvar koja se i mogla dogoditi."

Ništa, apsolutno ništa od onoga što smo doživeli nije moglo biti drugačije. Čak ni najmanji detalj. Nema "Da sam to barem učinio drugačije, tada bi i situacija bila drugačija!" Ne. Ono što se dogodilo je jedina moguća opcija koja se mogla dogoditi i morala se dogoditi - da bismo naučili lekciju kako se pomeriti napred. Svaka situacija u životu u kojoj se nađemo je apsolutno savršena, čak i kada prkosi našem razumevanju i izaziva naš ego.

3. - Treći princip: "Svaki trenutak u kojem nešto započinje je pravi trenutak."

Sve počinje u tačnom trenutku, niti prerano niti prekasno. Kada smo spremni za to, za nešto novo u svom životu - to je tu, spremno da započne.

4. - Četvrti i poslednji princip: "Što je gotovo, gotovo je."

To je tako jednostavno! Kada se nešto u našem životu završi, to pomaže našem razvoju. Zato, obogaćeni prošlim iskustvom, bolje da se opustimo i krenemo dalje. Uopšte nije slučajno to što vi upravo sada ovo čitate. Ako su vas ove reči dirnule, to je stoga što vam je upravo ovo saznanje bilo potrebno, i što ste shvatili da ni jedna jedina snežna pahuljica ne može pasti na krivo mesto.
 
Budite dobri prema sebi.
 
Volite celim svojim bićem.
 
Uvek budite radosni.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.