четвртак, 22. новембар 2018.

Magija lijepih riječi

Picture   

Znate li da kada žena govori sebi: "Kako sam lijepa", " Kako sam dobra!", "Ja sam tako divna!" i druge lijepe riječi o sebi (naravno, iskreno, bez sarkazma!), posle izvjesnog vremena aktivira se i usklađuje rad svih čakri, povećava nivo pozitivne energije u tijelu i u okolnom prostoru?! 

To je istina! Ja se bavim energetikom i to vidim u praksi. Zašto se to dešava?!
Prvo, svaka riječ, kao i kretanje je energija. Da bismo napravili korak, činimo napore, zar ne? Na isti način trošimo energiju i pri izgovaranju riječi.  ​Da li ste primijetili da ako imate tokom dana dosta verbalnih kontakata, uveče ste u stanju iscrpljenosti? Ja predajem na fakultetu, i mogu reći da kada imam nekoliko predavanja dnevno, veoma sam umorna. Zato se preporučuje s vremena na vreme ćutanje (postoje takve prakse kao Mauna, vippasana) da se obnovi svoja energija.
Ali postoji mali trik. Trošimo više energije na izgovaranje negativnih riječi, žalbi, samobičevanja, pesimizma, i tako dalje. Stoga, što više verbalno izražavamo nezadovoljstvo prema životu, govorimo o negativnom, žalimo se, tim više lišavamo sebe zdravlja i sreće!

Drugo, svaka riječ posjeduje svoju sopstvenu neponovljivu energiju. Energetika - to je kvalitet naše energije. Riječi sa pozitivnom energijom, iako trošimo snagu na izgovaranje njih, povećavaju i poboljšavaju našu energetiku, i obrnuto negativne riječi oduzimaju našu energiju i smanjuju našu energetiku. Stoga treba obraćati pažnju na ono što govorimo!
Još jedan važan momenat - naše riječi utiču na energetiku toga kome su upućene. Stoga, milujuće, nježne riječi su tako prijatne za naše uši, zato nam se i sviđa, kada nam daju komplimente, hvale nas. Jer te riječi pomažu napretku naše duše!

Neki ljudi koji imaju nisku energetiku, mogu čak i upasti u zavisnost od ljubaznih rijrči. Da se to ne bi dogodilo, važno je da sami sebi govorite lijepe riječi, punite sebe pozitivom!

Zbog toga, je veoma povoljno da žena govori mužu lijepe riječi koje se odnose na njega kao "mili", "dragi", "voljeni", govori drugima o njegovim zaslugama i povoljnim izgledima.


Važno je govoriti djetetu mnogo nježnih i lijepih riječi, jer one pomažu da se formira njegova energetika, pomažu mu da se razvije  fizički,  socijalno,  intelektualno, i duhovno. Kada se roditelji u porodici često međusobno svađaju, i sa djetetom, dijete raste sa slabom energetikom. Kao rezultat toga je često bolesno, postaje nervozno i može potpasti pod negativan uticaj van kuće.

Kada je čovjek bolestan, poželjno je govoriti mu mnogo lijepih, toplih riječi, to će povećati njegov imunitet i pomoći brže da se izliječi. 

Zato preispitajte svoj vokabular i izbrišite te riječi koje oduzimaju vašu energiju i sreću.

Jekaterina Polišćuk
Izvor:  vk.com 

Prevela: Beba Muratović -Bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.