Данас припремамо питу од развучених кора, са тиквом или бундевом, омиљена посластица на југу Србије.
Савет: питу ид бундеве можете направити и од готових кора, као пита са јабукама и сл.
Потребно је:
1 мања тиква (изрендана или ситно исецкана)
1 милерам (павлака за кување) паковање (није обавезно)
3 јаја
мало шећера, цимет
Брашно за јуфке (коре) 300 грама
Припрема:
Брашно замесити са топлим водом, посолити и умиесити тиесто за јуфку.
Поделити тесто тако да се добију две јуфке.
Јуфке мало растањити оклагијом и премазати растопљеним путером или уљем.
Након 30 минута развући тесто од сваке јуфке на памучном стољњаку пазећи да се што мање покида.
Рерну загејати на 200 степени.
По развученој кори нанети пола фила са циметом, а потом помоћу стољњака сролати у дугу тј. тању питу.
Савијати у науљену тепсију у круг.
Тако урадити и са другом јуфком.
Пећи на 200 степени 45 минута.
Кад буде печено прелити са топлим млеком или водом, па покрити да мало омекша.
Пре служења посути прах шећером и циметом.
Пријатно!
Извор Јужнасрбија.инфо
Потребно је:
1 мања тиква (изрендана или ситно исецкана)
1 милерам (павлака за кување) паковање (није обавезно)
3 јаја
мало шећера, цимет
Брашно за јуфке (коре) 300 грама
Припрема:
Брашно замесити са топлим водом, посолити и умиесити тиесто за јуфку.
Поделити тесто тако да се добију две јуфке.
Јуфке мало растањити оклагијом и премазати растопљеним путером или уљем.
Након 30 минута развући тесто од сваке јуфке на памучном стољњаку пазећи да се што мање покида.
Рерну загејати на 200 степени.
По развученој кори нанети пола фила са циметом, а потом помоћу стољњака сролати у дугу тј. тању питу.
Савијати у науљену тепсију у круг.
Тако урадити и са другом јуфком.
Пећи на 200 степени 45 минута.
Кад буде печено прелити са топлим млеком или водом, па покрити да мало омекша.
Пре служења посути прах шећером и циметом.
Пријатно!
Извор Јужнасрбија.инфо
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.