Нишке пијаце, у јесен и током зиме богате су сувом паприком,
како нанаизних на венцу, тако и оних већ очишћених, које су мало скупље.
Данас припремамо пуњене суве паприке са месом, омиљено јело становника
југа Србије.
Потребно је:
око 20-30 сувих квалитетних паприка
500 г млевеног мешаног меса и 200 димљене сланине
3-4 главице црног лука
2-3 празилука
50 г пиринча
першун сецкани, мало босиљка по жељи
уље или маст
со
бибер
туцана слатка паприка и мало љуте
Припрема
На мало масноће динстати лук и празилук док не омекшају, па додати млевено месо и ситно сецкану печеницу, мало соли, бибер, паприку першун, босиљак. и кашичицу брашна, може и једно јаје.
Све добро измешати.
Суве паприке очистити, држати их мало у топлој води како би омекшале.
Припремљеном масом пунити паприке и ређати их у земљану посуду, пекач или шерпу.
Налити водом да огрезну и кратко око пола сата кувати.
Након кувања паприке прелити са још мало масноће и запећи на 180 степени око 40 минута.
Водити рачуна да паприке не изгоре.
Уз кисели купус салати или туршију, пријатно!
Извор Јужнасрбија. инфо
око 20-30 сувих квалитетних паприка
500 г млевеног мешаног меса и 200 димљене сланине
3-4 главице црног лука
2-3 празилука
50 г пиринча
першун сецкани, мало босиљка по жељи
уље или маст
со
бибер
туцана слатка паприка и мало љуте
Припрема
На мало масноће динстати лук и празилук док не омекшају, па додати млевено месо и ситно сецкану печеницу, мало соли, бибер, паприку першун, босиљак. и кашичицу брашна, може и једно јаје.
Све добро измешати.
Суве паприке очистити, држати их мало у топлој води како би омекшале.
Припремљеном масом пунити паприке и ређати их у земљану посуду, пекач или шерпу.
Налити водом да огрезну и кратко око пола сата кувати.
Након кувања паприке прелити са још мало масноће и запећи на 180 степени око 40 минута.
Водити рачуна да паприке не изгоре.
Уз кисели купус салати или туршију, пријатно!
Извор Јужнасрбија. инфо
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.