Данас припремамо старинску питу од кора
са јабукама и орасима, омиљену посластицу у јесење дане, по рецепту
сличаном као за баклаву.
Поребно је:
Коре - танке 1/2 кг
Јабуке зелене до 1 кг
шећер
цимет, гриз (шака)
ораси 250 гр, лимун
Припрема:
Јабуке очистити и изрендати на крупно ренде.
Прву кору премазати уљем па је прекрити другом.
На кору нанети јабуке, посути их гризом, шећером, млевеним орасима и циметом па прекрити трећом кором. Увити у ролат и ставити у подмазан плех.
Поступак понављати док се не потроши припремљен материјал.
Исећи пре печења, као баклаву.
Питу пећи у загрејаној рерни на 250 °Ц док не порумени.
Направити сируп, ушпиновати 300 г шећера са 1 дл воде, лимун по потреби, па прелити преко топле пите, оставити да добро упије па посути шећером у праху.
Пријатно!
Извор Јужнасрбија.инфо
Коре - танке 1/2 кг
Јабуке зелене до 1 кг
шећер
цимет, гриз (шака)
ораси 250 гр, лимун
Припрема:
Јабуке очистити и изрендати на крупно ренде.
Прву кору премазати уљем па је прекрити другом.
На кору нанети јабуке, посути их гризом, шећером, млевеним орасима и циметом па прекрити трећом кором. Увити у ролат и ставити у подмазан плех.
Поступак понављати док се не потроши припремљен материјал.
Исећи пре печења, као баклаву.
Питу пећи у загрејаној рерни на 250 °Ц док не порумени.
Направити сируп, ушпиновати 300 г шећера са 1 дл воде, лимун по потреби, па прелити преко топле пите, оставити да добро упије па посути шећером у праху.
Пријатно!
Извор Јужнасрбија.инфо
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.