четвртак, 25. јануар 2018.

. Ljubav prema sebi

Picture  
Deklaracija
Ako ne volite sebe, nećete biti ni voljeni.  


Štaviše, nikada nećete biti srećni. Svaki konflikt duše i uma negativno utiče na spoljašnji izgled i karakter. Shodno tome, i sloj vašeg svijeta poprima sve mračnije nijanse. Prije svega, treba da volite sebe i tek onda obratite pažnju na vrline drugih. 
Treba da razumijete i osjetite tu činjenicu: klatna vas primoravaju da mijenjate sebe - da se okrenete od svoje duše i slijedite pravilo: " Oni su bolji od tebe, zato radi kao oni, postani sličan njima, uđi u matriks, budi zupčanik." 
U stvari, vi ste jedinstveni. Okrenite se sebi, prihvatite sebe takvim kakvi jeste, dozvolite sebi da budete svoji, uzmite svoje pravo da budete prvi. Onda ćete imati čime da se ponosite i zbog čega da uvažavate sebe. 

Tumačenje 
Ako je čovjek otišao daleko u potrazi za tuđim standardima, biće mu teško da jednostavno prihvati i zavoli sebe. "Kako da volim sebe, ako se sebi ne sviđam!" Ovo je čisti višak potencijala, rođen od naduvan unutrašnje i spoljašnje važnosti. 

Spoljašnja važnost je tome, da od nekog ustanovljen etalon postavlja za mene vrhunac savršenstva. Zar ne cijenim vrline drugih previše? Unutrašnja važnost je u tome, da prisiljavam sebe da slijedim tuđe standarde. A ko je rekao da sam gori od njih? Da li je moje samopouzdanje suviše nisko?
Picture
 
Da biste zavoljeli sebe, skinite  sa pijedestala spoljašnju važnost i prestanite da se klanjate idolima. Ko vas sprečava da stvorite sopstvene standarde? Neka drugi jure vaše. Odbacite svoju unutrašnju važnost i oslobodite sebe. Dozvolite sebi da imate nedostatke, prebacite fokus pažnje na svoje vrline.
Praktični Kurs Transerfinga za 78 dana


Prevod teksta: https://78transurfing.bib.bz/14-liubov-k-sebe

Prevela: Beba Muratović - bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.