петак, 19. јануар 2018.

Kako se pije bogojavljenska voda i sa kojom molitvom: Da se ne ogrešite!

  

Veliko osvećivanje vode dešava se upravo na Bogojavljenje. Tom prilikom priziva se Duh sveti koji običnu vodu pretvara u svetu.
 
Osećena voda je "voda života" i kao takva konzumira se sa velikom verom i može da uradi nemoguće.
 
Ako verujete - čuda će se i desiti.
 
Sveta voda se može piti ili sa njom se može škropiti (osoba ili prostorija, predmet i td.). Na taj način blagoslov svete vode prelazi na nas i u nas.
 
Vernik se mora posebno pripremiti za ovaj čin ispijanja vode: post na Krstovdan je jedna od priprema kao i molitva na usnama ali i u mislima.
 
"Gospode Bože moj, pomiluj me grešnog!" molitva je nad molitvama, koja može da se izgovara u trenucima ispijanja svete vode, ali najvažnije je iskreno pokajanje i vera u moć sevete vode.
 
Bogojavljenska voda nije kvarljiva i u kući može stajati koliko god hoćete, međutim ona neće imati nikakvu moć ako je čuvate u nekoj flaši.
 
Kada vam je dan loš iz bilo kog razloga, popijte gutljaj vode ili se njom umijte. Uz iskrenu veru sveta voda može samo da pomogne.
 
Bog se javi - Vaistinu se javi!

Izvor  Stil.kurir.rs

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKiUNs5fODGa83g19APS07rT6X5ZFZfM8JxbXjF1FBY_6tXdsBB5zKO3Wz3M_lvIHaYUWn3SHgi_SQ1VG3jGSkye7nKW4cRU2owOQn6xH9wd1ZHvPs4bPnKks5NrdAORZGpMNz416UWL-L/s1600/linija+za+slave.gif.gif 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.