
Sastojci
2 šolje punomasnog mleka
¼ šolje suvih cvetića lavande
1/3 šolje meda
5 žumanaca
¼ šolje šećera
1 šolja neutralne pavlake
___________________________________
Uputstvo za pravljenje
U šerpi sjediniti mleko, cvetiće lavande i med. Prokuvati, poklopiti i skinuti sa vatre. Ostaviti da se oslobodi aroma 5 minuta, pa procediti. Mleko vratiti na ringlu i ostaviti da struji ( ne da ključa) na blagoj vatri.
U činiji izmiksati mikserom žumanca i šećer 3-5 minuta dok smese ne postane gusta i bledo žute boje. Dodati iz šerpe polovinu mleka i žicom za mućenje ujednačiti. Zatim vratiti sjedinjenu mase iz činije u šerpu i ostaviti na blagoj vatri uz stalno mešanje. Smesa je gotova kada se ne odvaja od drvene varjače.
Skloniti šerpu sa vatre. U činiji za mućenje umutiti neutralnu pavlaku. Kada se skuvana smesa prohladi preliti je preko ulupane pavlake mešajući odozgo na dole da se smesa lepo izjednači i ostane vazdušasta.
Izliti smesu u činiju za sladoled i ostaviti da se zaledi. Sladoled možete čuvati u zamrzivaču 2 nedelje.
P.S. od preostalih belanaca možete napraviti španski omlet
2 šolje punomasnog mleka
¼ šolje suvih cvetića lavande
1/3 šolje meda
5 žumanaca
¼ šolje šećera
1 šolja neutralne pavlake
___________________________________
Uputstvo za pravljenje
U šerpi sjediniti mleko, cvetiće lavande i med. Prokuvati, poklopiti i skinuti sa vatre. Ostaviti da se oslobodi aroma 5 minuta, pa procediti. Mleko vratiti na ringlu i ostaviti da struji ( ne da ključa) na blagoj vatri.
U činiji izmiksati mikserom žumanca i šećer 3-5 minuta dok smese ne postane gusta i bledo žute boje. Dodati iz šerpe polovinu mleka i žicom za mućenje ujednačiti. Zatim vratiti sjedinjenu mase iz činije u šerpu i ostaviti na blagoj vatri uz stalno mešanje. Smesa je gotova kada se ne odvaja od drvene varjače.
Skloniti šerpu sa vatre. U činiji za mućenje umutiti neutralnu pavlaku. Kada se skuvana smesa prohladi preliti je preko ulupane pavlake mešajući odozgo na dole da se smesa lepo izjednači i ostane vazdušasta.
Izliti smesu u činiju za sladoled i ostaviti da se zaledi. Sladoled možete čuvati u zamrzivaču 2 nedelje.
P.S. od preostalih belanaca možete napraviti španski omlet

Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.