уторак, 20. јун 2017.

Sutra počinje LETO: Ako uradite OVO čeka vas SREĆA tokom cele godine!

Leto će ove godine početi u sredu, 21. juna, tačno u 6.24 sati, saopštilo je Astronomsko društvo “Ruđer Bošković”, a prema starim običajima taj dan treba iskoristiti da počnemo sve ono čemu težimo, i uspeh će nam biti zagarantovan.    

Резултат слика за sutra pocinje leto 2017

Naime, pre pojave hrišćanstva, ljudi su poštovali prirodu i proslavljali dolazak leta kao dan sunca, vatre i početak novog ciklusa. S tim u vezi, veruje da se da početak leta simboliše i vreme ispunjenja naših želja, ali i postavljanje novih ciljeva. Zato na dan kada počinje leto treba da počnemo sve ono čemu težimo.
Zato, sve što još uvek niste počeli a planirali ste,  započnite i biće uspešno, sasvim sigurno! Veruje se i da će svaka osoba koja tog dana započne dijetu, sa lakoćom doći do željene linije.
Na dana kada dolazi najtoplije godišnje doba, potrebno je obnovitit garderobu. Onu staru, koju niste nosili prethodnih godinu dana, poklonite nekom. Po verovanju, tim činom se otpušta sve ono staro i nepotrebno, a novom odećom se unosi dobra i sveža energija.
U sredu će, inače, obdanica biti najduža, a noć najkraća. Kako Sunce u Beogradu toga dana izlazi u 4. 52, a zalazi u 20.28, obdanica će trajati 15 sati i 36 minuta, a noć svega 8.24 sati.
U isto vreme, u tom 172. danu u godini, za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje zima. Zemlja će biti u afelu, to jest najdalje od Sunca, 4. jula u 22 sati i 11 minuta.  

Izvor Srbijadanas

Нема коментара:

Постави коментар