четвртак, 15. јун 2017.

2 pravila, koja će promijeniti vaš lični život zauvijek

Picture

Postoje samo dva pravila u ljubavnom životu, koja stvarno rade. Važe i za muškarce i žene. Oni koji ih ne znaju su osuđeni na gubljenje vremena i živaca na ljude koji im ne odgovaraju.  


Pravilo prvo. Odnos treba da bude lak.
 


Lak treba da bude od samog početka. Od prvih trenutaka. Čovjek se odmah osjeća kao stari prijatelj, odgovara vam više od toga kome je trebalo ugađati godinama. 
Momak sa kojim ste spremni petnaest minuta posle upoznavanja da pođete u toalet trgovačkog centra, je bolji nego taj kome ste sedam godina pisali pisama bez odgovora. Devojka, koja je odmah pokazala interesovanje za vas je bolja od nepristupačne ljepotice koju treba voditi na Bahame. Jednostavno - znači dobro. Složeno - znači loše.
To je aksiom. Nema potrebe da se dokazuje. Uopšte ništa ne treba u odnosu dokazivati na svoj račun. 

Ne treba nikoga dostizati, nikome se prilagođavati i ni za kim trčati. Pošto ako to učinite jednom, to ćete raditi svakodnevno, a zauzvrat ćete vidjeti samo kapricioznu nezadovoljnu gubicu. Ako odmah nije pošlo, nije se zapalilo, ne puši se - ne vucite mačku za rep. Znači to nije vaš čovjek. Složeni odnosi su pogodni samo za one, kojima je dosadno i koji imaju puno slobodnog vremena. Svim ostalim te patnje samo uništavaju nerve.

Ne treba navaljivati složene odnose na sebe. Odnos u kojem se samo vi trudite, potčinjavate tuđoj volji je ponižavajući. Prije ili kasnije, limit vašeg strpljenja će biti dostignut. Ne dozvolite sebi da budete uvučeni u komplikovane odnose.

Drugo pravilo, ali ne manje važno. Odnos treba da donosi radost.

Ova izjava takođe ne zahtijeva dokazivanje. Čim odnos prestane da donosi radost, i počne da donosi gadost, prekinite tu pojavu u korjenu.  

Ne navikavajte se na svađe, suze i lomljenje suđa. Ostavite duge razgovore, prekore i uzajamno okrivljivanje. To nije normalno! To je put u pakao! Čim iz odnosa odlazi radost - on postaje beskoristan.
​Čini se - ništa jednostavnije.




​Ali, mnogi ljudi godinama žvaću prežvaćeno sijeno svojih uvreda! Zamaraju svoj mozak sa nepotrebnim obračunima! Nema potrebe za tim! Čim shvatite da vaše riječi oduzimaju radost - zatvorite usta. Čim počnu svađe - odlazite. Čovjek samo želi da vas optuži i okrivi - ne dozvolite da vam usadi osjećaj krivice. Odlazite! Odnosi su potrebni zbog radosti. Sve druge odnose "zbog djece", "jer svi tako žive", "iz navike", "jer bez nje/njega je još gore," možete samo uzeti i odnijeti na smeće.

Za mene, postoje samo dva glavna pravila. Da li se slažete sa njima?
 

Autor: Morena

Prevod teksta:  econet.ru 

​Prevela: Beba Muratović - bebamur.com 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.