уторак, 7. октобар 2014.

Mesečev kamen za pravu ljubav


DRAGO KAMENJE

 


Mesečev kamen


za pravu ljubav


Mesečevom kamenu se pridaju mnoge mistične i magične osobine. U nekoliko kultura smatran je za sveti i magični kamen. U Indiji ga još i zovu kamen sna, jer je navodno donosio slatke i lepe snove. U arapskim zemljama žene su ga često nosile ušivenog u svoju odeću, jer se tamo ceni kao simbol plodnosti.
Ovaj kamen je mlečne boje sa nežnim ružičastim ili žutim sjajem. Njegova karakteristična osobina je magična igra svetlosti. Svoje ime duguje misterioznom sjaju koji se javlja kad god se kamen pomeri. Nekad su ljudi u ovom fenomenu videli faze mesečevih mena i njegovo ime potiče od toga. Smatralo se da se mala bela tačka javlja na kamenu u vreme mladog meseca i da se pomera ka njegovom centru, postajući sve veća dok konačno ne poprimi oblik punog meseca. Stari Rimljani su verovali da je ovaj kamen i nastao od mesečeve svetlosti.
Pre oko 100 godina, u vreme Art nuovoa, bio je izuzetno popularan. Tada su njime ukrašavani brojni komadi nakita, koji se danas mogu naći u muzejima ili privatnim kolekcijama.
Nežni sjaj ovog kamena podržava emotivne i sanjarske tendencije neke osobe. Zato je idealan za ljubavnike, jer kažu da izaziva osećanja nežnosti i štiti pravu ljubav. Ljubavnici su ga stavljali u usta za vreme punog meseca, kako bi videli svoju budućnost. U istočnim kulturama su verovali da će on doneti novu ljubav u nečiji život. Ljubavnici su posle svađe stavljali ovaj kamen na srce i razmenjivali ga, kako bi se ponovo pomirili.
Nošenje mesečevog kamena navodno poboljšava intuiciju i osetljivost prema drugima. On iz svog nosioca na površinu izvlači njegove prirodne osobine, bez obzira na to da li su pozitivne ili negativne. Kažu da ublažava stres, nervozu, poremećaj hormona ili menstrualnog ciklusa, daje emotivnu ravnotežu. Svog nosioca čini fleskibilnijim i navodi ga da se prepusti životu. Svima, naročito vodenim znacima, pomaže da se pomire sa nežnijom, ženskom stranom u sebi.
Mesečev kamen pomaže da se emocije stave pod kontrolu uma, ne da se potiskuju ili potpuno otvoreno ispoljavaju. Zato je odličan kamen za lekare, sestre i druge medicinske radnike, koji moraju da ostanu prisebni u izuzetno emotivnim situacijama. Sličnu primenu ima i kod direktora, koje uči da ne moraju da isključe emocionalnu stranu posla da bi bili uspešni.
Mesečev kamen daje sreću, nadu, sposobnost majčinske ljubavi, duhovni uvid, lak porođaj, bezbedno putovanje po vodi, nove početke i navikavanje na promene, podršku, ohrabrenje. Nošen je kao amajlija da zaštiti svog nosioca od epilepsije. Zbog svoje veze sa prirodnim fenomenom zemljoradnici treba da ga nose sobom, da bi imali dobar prinos, a za dobar rod voća, na grane voćki nekad je kačeno ovo kamenje.

Izvor 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.