уторак, 21. октобар 2014.

Ljuboskop

Nije nužno patiti




Solarna eklipsa (pomračenje Sunca) obično je vezana za neki početak, jer Solarna eklipsa se javlja u vreme Mladog Meseca, u vreme konjunkcije Meseca i Sunca. Pomračenja se obično vezuju za prinudne promene i za nešto što je van naše kontrole. Ovaj fenomen možemo posmatrati i kao okidač a ponekad i kao aktivaciju događaja izvan naše volje. Sve ovo je posebno bitno ako se eklipsa (pomračenje) nađe u ličnom horoskopu na nekoj važnoj tački (planeti ili uglu). Solarna eklipsa govori i to da je uticaj više na fizičkom nivou, kao i da ima veći uticaj na muškarce (Sunce je pomračeno). Sunce na objektivnom planu predstavlja našu volje, a svi je imamo, te je svakako zanimljiva za sve nas.
Kada bismo svi uradili one stvari za koje smo sposobni, bukvalno bismo zaprepastili sebe - Tomas Edison
Škorpioni su nosači svake vrste promena, transformacije, prolaska kroz tunel koji nas vodi u „onu svetlu stranu“ života. Ne moramo sklopiti oči poslednji put da bismo prošli na “onu svetlu stranu”. Iako su osećanja veoma važna za Škorpione oni ih iskazuju drugačije nego drugi vodeni znaci, češće skrivene u grudima. Ovo pomračenje Sunca u znaku Škorpiona i u prisustvu Venere će doneti jak emotivni naboj, naročito muškim pripadnicima ovog znaka. Ženske Škorpionke bi mogle u ovom periodu doneti neke ozbiljne i radikalne promene u ljubavnom odnosu. Promena atmosfere će stupiti na scenu prelaskom Marsa (vladara Škorpiona) u znak Jarca ( gde je egzaltiran) već 26.oktobra. Najveći zadatak za Škorpione u ovom periodu jeste sopstvena transformacija. Možete imati okean ljubavi ali ako je posuda mala, nemamo u šta sipati tu ljubav. Oko 11.novembra treba se potpuno spustiti u tišinu samo da bi ste mogli čuti sopstveni glas koji će saopštiti uputstva za dalje. Neophodno jeproširiti vidike, izaći iz zone „straha“, ostaviti se kritika,kukanja. Pribavite pažnju partnera osmehom i jednostavnošču.
Strelčevi su u ovoj eklipsi indirektno prozvani (preko dispozitora) da malo fokusiraju svoju pažnju. Gubljenje fokusa Strelčevima može doneti ozbiljne samoobmane. U emotivnom životu to bi mogla biti ljubomora i frustracija. Strelčevi koji su formalnom partnerskom odnosu (braku) su u proteklom periodu imali prilične nesporazume. Ovi nesporazumi su posledice retrogradnosti Merkura i mogli bi se ponoviti oko 6. novembra. Žene Strelčevi mogu biti izložene „ogovaranjima“ Bolja atmosfera za Strelčeve će početi 16. novebra kada će Venera ući u znak Strelca. U narednom periodu Strelčevima je zadatak da naprave fokus (plan) i da znaju gde im odlazi energija u protivnom mogu osetit depresiju ili anksioznost bez očiglednih razloga.Biti u ljubavi sa sobom je najprirodnije stanje svakog čoveka, a Strelčevima bi to trebala da bude identifikacija.
Jaračevima ova eklipsa donosi mogučnost da prepoznaju svoje unutrašnje stvarne potrebe, bez nekakvih velikih ambicija da se bude najbolji. Vrlo snažna i fokusirana aktivnost za Jarčeve će početi od 26. novebra. Ovaj period će potrajati sve dok bude Mars u Jarcu. Slaganje „kockica“ će biti izvesno i sigurno će doći sve na svoje pravo mesto (Saturn i Mars će sve vreme biti u recepciji) Mlađi pripadnici znaka Jarca, naročito ženske pripadnice mogu ući u emotivnu (seksualnu) vezu sa osobom koja je po nečemu veoma drugačija od njih samih ( razlika u godinama, statusu, poreklu i sl.) Jarčevi koji su formalnoj vezi (braku) mogu imati prilično turbulentan period kada Mesec bude u Jarcu (24.-26.11.) Ovo je period u kome stariji muški pripadnici znaka Jarca mogu takođe ući u tajnu vezu što se na kraju neće pokazati kao ispravno
Vodolije su ushićene svojom originalnošću, svojom slobodom ali u ovoj eklipsi jako moraju paziti na svoje reči. Pravilo da sve što pošalješ mora i da se vrati najjače će biti izraženo baš za Vodolije u periodu kada Merkur ponovo uđe u znak Škorpiona. Nesporazumi tipa „nisam tako mislio“ neće biti dovoljno opravdanje za potencijalne nesporazume.Ushićenje jenjava, pa bi bilo dobro ne praviti neke ozbiljnije emotivne planove u narednom periodu. Od 16. novembra Vodolije će razvijati ljubav kroz prijateljstvo sa poznanicinma sa studija ili iz nekog inostranstva. Perspektiva ove potencijalne ljubavne priče je limitirana.Vrteška koju je činio Uran sa Jupiterom i Marsom će naglo da uspori, pa se čuvajte ispadanja iz koloseka ljubavi. Sve do 16.novembra biće puno izazova za Vodoliju, a od tada će se Venera pridružiti iz Strelca vatrenom trigonu sa Uranom i Jupiterom. Za mlađe Vodolija biće prilike za iznenadne ljubavne priče.
Ribama je film baš dobio svoju pravu dimenziju Neptuna. I same Ribe su počele da veruju da je baš sve tako kako oni vide, a nije? U narednom periodu Ribe trebaju maksimalno biti iskrene prema samim sebi. Ova eklipsa zahteva od pripadnika znaka Riba, naročito muških, da zauzmu jedinstven stav i da nemaju duple mere. Zaista Ribe su medju prvima koji će ovu eklipsu snažno osećati u narednom periodu. Koliko su postigle u svom emotivnom (ljubavnom) životu mogu razotkriti oko 11. novembra. Neki pripadnici znaka Riba su imali snažan period nerazumevanja, kao da ih partner nije razumeo, a i kako bih kada su Ribe menjale mišljenje i odluke „kako vetar duva“. Riblji partneri su još pod uticajem retrogradnog Merkura. Balans ili nekakva harmonija se očekuje kada Merkur izađe iz svoje senke (mesto sa koga je krenuo u retrogradni hod) od 11.novembra.
Ovnovima je ovo bio prilično neudoban period (i biće sve dok je Uran tu) osećaj nervoze, nemogučnosti da se iskomunicira sa drugim ljudima na razmljiv način. U jednom trenutku je snaga volje činila osećaj superiornosti (vatreni trigon) ali to nije dugo trajalo. Kristalno čišćenje za Ovnove će početi od 26. novembra i potrajaće oko 2,5 meseca. Prevazići samog sebe je ključna lekcija ovog perioda. Gledati i videti svaku boju i čuti svaku reč a nemati nikakvu reakciju na viđeno. Ključno pitanje za Ovnove je: kakve veze ja imam sa tim? Sledeće pitanje je: Šta sam ja naučio/la iz ove situacije? Obzirom da se eklipsa dešava u Ovnovskom 8.polju i u znaku Škorpiona (osmi znak) neophodno je biti svestan jer transformacija je naprosto neminovnost. Aspekt prilagođavanja je krenuo, a na fizičkom planu će se manifestovati od 26.oktobra.
Bikovi su direktni učesnici ove eklipse, i definitivno će biti događaji fokusirani na partnerske odnose. Naročito će se odnositi na Bikove koji su u formalnoj vezi (braku). Ako je neki Bikovski brak nosio energiju pošto-poto preživljavanja, to je sada završena faza. Vreme je za slobodno odlučivanje i jedini problem može biti materijalna vezanost za partnera. Potpuna promena energije kod partnera će biti već očigledna od 26. oktobra, a sami Bikovi će imati promenu energije (oslobađajuću) od 16. novembra. Zanimljivo je da će u ovom periodu i pun Mesec biti preko znaka Bika i to 6. novembra što govori o kuliminaciji materijaizacije. Naredni period je rezervisan za duhovni rast, a nema veće duhovne škole od partnerskog odnosa.
Blizanci imaju svoj mali predah. Tri puta godišnje Blizanci kroz retrogradni Merkur uđu u svoju introspekciju, kao fazu uvida, smiraja, tišine. Eklipsa Blizancima dolazi u 6. polje svakodnevnice i navika. Možda bi bilo dobro da se neke navike „odviknu“ jer će upravo kretanje retrogradnog Merkura biti dobrim delom kroz znak Vage odnosno polje ljubavi u Blizanaca. Blizanci imaju veliku potrebu za „ljubavnom pričom“ možda je vreme za delovanje. Da li su na pravom putu Blizanci mogu spoznati oko 11. novembra. Planeta ljubavi Venera će ući u njihovo 7. polje partnerstva od 17. novembra. Ovo bi moglo doneti lepe ljubavne priče.
Rakovi su kao i uvek u centru događaja i direktni učesnici ili svedoci u lunacijama i eklipsama. Znak Škorpiona nosi u svojoj atmosferi jednu neudobnost za Rakove, kao da razvija onu slabiju stranu njih samih. Čini ih posesivnim, uplašenim. Lekcija koju Rakovi u ovom periodu treba da nauče je praštanje i zaboravljanje. Strastvenost a istovremeno i ranjivost ne da Rakovima da praštaju, pa i kada oproste teško zaborave.Ovo iskustvo će imati kuliminaciju 29.oktobra kada će Rakovi biti u prilici da iskažu svoj strah. Moj savet je da treba iskazati svoj osećaj, ali možda reči nisu pravi način. Možda će govor tela mnogo više reći i mnogo suptilniju energiju privući sebi i obezbediti dugotrajnost ljubavne veze. Od 10. do 13.novembra Mesec će boraviti u znaku Raka i ovo vreme treba posvetiti svom telu i harmoniji u odnosu.
Lavovi su najdirektnije prozvani u ovoj eklipsi, sa vrlo definisanim zahtevom od univerzuma. Ego treba da dobije mesto u pozadini samo kao pokretač a nikako kao šef parade. Muški pripadnici znaka Lava imaju lekciju da nauče od svojih partnerki bezuslovno predavanje. Tvrdoglavost i istrajavanje u svojim stavovima u ovom periodu nije poželjna. Ovo je vreme promene, transformacije pa čak i transmutacije i sve što je rigidno može biti slomljeno. Ljubavni život Lavova je naglo poskočio, ulaskom Jupitera u znak Lava i može biti obezvredio samog partnera. Vatreni trigon (Jupiter, Uran i Mars) je dugo nosi Lavovsku žar kao samouverenje, do oholosti. Energija menja svoj pravac. Da li ste na pravom putu (autoputu) otkrićete 16. novembra kada Venera uđe u znak Strelca. Neki Lavovi, naročito muški pripadnici znaka Lava naići će na zid oko 18. novembra. Imati strpljenja je važna osobina za ovaj period.
Device su fazi promišljanja, traženja smisla i svrhe u svemu ovome. Device su u narednom periodu u dubokoj introspekciji sa pitanjima šta i kako dalje. Emotivni život za Device je već izvesno vreme pod pritiskom promena, transformacije. Zaista su Device pokazale visoki nivo empatije za svoje partnere u proteklom periodu i ne bi bilo lepo da se to ne ispoštuje. Potencijalno povoljan period za harmoničan partnerski odnos je oko 1. novembra. Već 16. novembra Venera, planeta ljubavi ulazi pod oštrim uglom, u odnosu sa Devicom, u znak Strelca. Ovo bi mogao biti period strasti i kratkih veza što ne čini Device sretnim. Device su zainteresovane za duže veze, što će tek krajem godine biti izvesno.
Vage su preko svoje predstavnice Venere direktni učesnici ove eklipse. Pošto je reč o alhemijskom procesu novog početka ovde bi Vage mogle izaći iz svog profinjenog sveta iz ravnoteže. Ova Venera u Škorpionu voli do poslednjeg daha i spremna je da se bori za svoju ljubav s namerom da snažno iskusi ono što ljubav može da joj ponudi. Ovo nije primarna karakteristika pripadnika znaka Vage. Vage su u procesu svog isceljivanja. Prvo ide poverenje i prepuštanje oko 27. oktobra a potom isceljenje ljubavnih rana oko 2. novembra. Konačna provera će biti 13.novembra kada će se odigrati susret starih ljubavnika. Prelazak na drugu obalu za Vage, kao potencijalni odlazak u inostranstvo preko partnera će početi od 16.novembra. Ovo bi mogao biti potpuno novi početak, novi stil u ljubavi za mlađe pripadnike znaka Vage. Ako starijim pripadnicima znaka Vage to bude malo „previše“ predomišljanje će biti izvesno oko 20. novembra.

http://profesionalnaastrologija.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.