субота, 03. фебруар 2018.

. Duše se sreću i prepoznaju jedna drugu...

Picture  
Ljubav - to je prepoznavanje. Prepoznamo jedni druge u ovom životu. Platon je tako mislio, a prije njega - ostali drevni mislioci.  

Duše se sreću i prepoznaju jedna drugu. I opet požele da budu zajedno. Iako to uvijek ne uspijeva odmah. A koliko često u pričama se čuje fraza: "Vidio sam je i shvatio sam - to je moja žena". Ili "srela sam ga i shvatila da je to moj muž". Muškarci, iako je čudno, češće prepoznaju. Iako su, po pravilu, daleko od mističnosti. 
Djedov brat je napisao u svojoj knjizi, o tome kako je otišao u rat kao dobrovoljac od sedamnaest godina. I ešalon je stao na stanici Kuzino. A mala bledunjava djevojčica učenica mu je dala kotlet od krompira. A on njoj sapun. 
I na frontu je tačno znao da neće biti ubijen. Kako ga mogu ubiti ako na stanici Kuzino postoji bledunjava djevojčica? Njegova buduća žena? I stigao je do Berlina i potom upisao fakultet. I na stepenicama sreo tu devojku. Saznao je da se zove Zoja. I naravno, oženio se sa njom. Zato što je ljubav - sudbina. 

I ne treba briniti da ćete propustiti svoju ljubav i nećete prepoznati. Poznaćete. Ovo čvrsto obećavam. I starost nije bitna. Ponekad i u šezdesetim se prepozna. I starije. Vrijeme - samo u zemaljskom životu igra važnu ulogu. To je znao mudri Platon. I to potvrđuju savremeni fizičari. Ja se pridružujem se tom gledištu.
Glavno je da budete pažljivi i da vjerujete svojim osjećanjima. I vjerujte u ljubav. Oni koji su tako upoznali voljenu osobu, razumiju o čemu govorim. A onima kojima to tek predstoji - razumjeti će potom.
Želim vam od sveg srca da volite i budite voljeni. Radi toga vrijedi živjeti.


Anna Kirjanova

Izvor: https://vk.com/id224283523?w=wall224283523_1825

Prevela: Beba Muratović - Bebamur.com
Picture

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.