понедељак, 19. фебруар 2018.

Чудотворна Икона Богородице “Чаша Неиспијена”

Image may contain: indoor  

Чудотворна Икона Богородице “Чаша Неиспијена”

Како се молити за болесне од страсти пијанства и осталих болести зависности (наркоманија...)?
Свакога јутра, молећи се здравље својих сродника и ближњих, помињите и болеснога душом и поседнутог страшћу пијанства. Узмите на себе четрдесетодневни подвиг читања акатиста у част иконе Пресвете Богомајке Чаше Неиспијне и канон у част светог мученика Бонифација. Током четрдесет дана читајте за особу која пије још и Псалтир. После сваке славе молите за вашег болесника просветљење душе, ума и срца и умирење и спокој. Молите се својим речима или молитвицом св. праведног Јована Кронштатског: Господе, призри милостиво на слугу свога (име) да позна сладост уздржања у посту и из њега проистичуће плодове Духа Светог. - Псалтир читајте непрекидно (из дана у дан), помало, макар по једну Славу...- на дан. То чините по благослову свога свештеника, и не пропустите да му, пре свега, дате име дотичне особе или дотичних особа за помињање и вађење честица на светој Литургији.

Молитва за избављење од страсти пијанства ( болести зависности )

О премилостива Владичице! К Твоме заступништву сада прибегавамо. Мољења наша не презри но милостиво услиши нас: жене, децу, мајке и тешком болешћу пијанства обузете, који стога од Мајке Своје, Цркве Христове и спасења отпадоше, брашу и сестре и сроднике наше исцели! О милостива Мајко Божија косни се срца њихових и усправи их из падова њихових греховних, спасоносном уздржању приведи их! Умоли Сина свога Христа Бога нашега да нам опрости сагрешења наша и не одврати милости Своје од људи својих, но да нас укрепи у трезвењу и целомудрености. Прими Пресвета Владичице молитве мајки које за чеда своја сузе проливају, жена које за мужеве своје ридају, жена сиротих и убогих које заблудели оставише и све нас што к икони Твојој припадамо. И нека дође овај вапај наш молитвама Твојим, до престола Свевишњег! Покриј и сачувај нас од лукавог ловљења и свих замки вражјих, а у страшни час исхода нашег помози нам да несметано прођемо ваздушна митарства. Молитвама Својим избави нас вечне осуде, да нас покрије милост Божија у бесконачне векове векова. Амин.

Овај Акатист се чита четрдесет дана ради избављења од страсти пијанства и осталих болести зависности. Акатисти се читају увек стојећи (ако је човек слаб - на коленима).

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.