четвртак, 27. април 2017.

Tajna sedam generacija: zašto treba znati svoje pretke?

Picture  
Da li znate ko su vaši preci? Kako su se zvali, kakva ih je sudbina zadesila? Ako bi vas sad zamolili da popunite porodično stablo, koliko generacija biste se sjetili? 

 Praksa pokazuje da 90% ljudi teško da se sjećaju imena svojih prababa i pradjedova, i malo toga mogu da kažu o njihovom životu. A u idealnom slučaju, čovjek bi trebalo da zna o svojim precima do sedmog koljena!
Tradicija da se znaju i poštuju svoji preci je dobro poznata ranijim generacijama i potpuno je zaboravljena u našem vremenu.


Izgubili smo razumijevanje zašto je to potrebno i zbog čega, i zbog toga smo potpuno izgubili interesovanje za svoje korjene. A od toga zavisi naš život! Nije ni čudo da se rod unosi upravo na porodično stablo. Stablo drveta simbolizuje nas, listovi su naša djeca, a korjeni su preci.

Sada zamislite da ste podigli veliko i zdravo potomstvo i vaše drvo izgleda jako i moćno. Ali o precima skoro ništa ne znate i nikada se nijeste interesovali. Kakvi su korjeni tog drveta? Slabi, mali, beživotni. Ako bi naletio uragan oni ne bi mogli da održe drvo, da ga zaštite od vremenskih nepogoda. Tačno tako dešava se i u životu.

Ako se čovjek ne interesuje za prošlost i ne shvata zašto treba da zna svoje pretke, on je lišen pomoći i podrške roda, snage, koja ponekad spašava život! Ali samo da znate nije dovoljno. Ako čovjek u životu ima loš odnos sa svojim roditeljima, babama i djedovima, upravo na tom mjestu se blokira protok energije roda.

Ogorčenost, bijes, mržnja, ne samo da ometaju tok snage roda, već i transformišu tu snagu u negativnu i rušilačku. Sigurno ste čuli o porodičnom prokletstvu?
​Zbog toga je važno da se poboljšaju odnosi sa ljudima iz roda, ako su još uvijek živi, ili da im oprostite ako su umrli. Ali to nije jedini razlog zašto je potrebno da znate svoje pretke i održavate dobre odnose sa njima (čak i ako su umrli, misleći o njima dobro, mi uspostavljamo kanal roda, po kome nas hrane energijom).


​Sedam pokoljenja čovjeka simbolizuje sedam njegovih energetskih centara - čakri. Svaka generacija formira u našem životu određene aspekte:

  • Prva generacija (ja).
  • Druga generacija (roditelji - 2 osobe) - formiraju tijelo, zdravlje, prenose porodični scenario.
  • Treća generacija (babe i djedovi - 4 osobe) - su odgovorni za intelekt, sposobnosti, talente.
  • Četvrta generacija (prababe i pradjedovi - 8 osoba) - čuvari harmonije, radosti u životu i materijalnog blagostanja.
  • Peta generacija (roditelji pradjedova - 16 osoba ) - su odgovorni za bezbjednost u životu.
  • Šesta generacija (babe i djedovi pradjedova - 32 osobe) - obezbeđuju vezu sa tradicijom. 32 osobe šeste generacije simbolizuju 32 zuba, gdje je svaki zub povezan sa svakim pretkom. Ako imate probleme sa zubima, treba da uspostavite dobre odnose sa precima, izmolite ih (molitvama).
  • Sedma generacija ( pradjedovi pradjedova - 64 osobe) - su odgovorni za državu, grad, dom u kom živimo.
Picture   
Ako se 64 (osobe) razloži na cifre, evo šta se dešava: 6 + 4 = 10 -˃ 1 + 0 = 1
Opet, prva generacija. Na taj način se zatvara krug roda sa sedam generacija.

Da bi poboljšali odnose sa svojim rodom, prije svega, treba da znate imena svakog čovjeka, njegov život i sudbinu. A zatim treba da pročitate molitve za svakog pretka izmolite za njega pred višim silama. Tako se dobija podrška svog roda, blagoslov za ispunjenje zavjetnih želja. 


Autor: Julija Kravčenko


Prevod teksta:  econet.ru 

Prevela Beba Muratović - bebamur. com


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.