Priprema
1 Heljdu operite i kuhajte u slanoj vodi oko 20 min, 10 min pred kraj dodajte prokulice i kuhajte dok ne omekšaju.2 U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, limunov sok i svježe nasjeckan peršinov list. Dodajte šipak i orahe, dobro promiješajte.
3 Procijedite heljdu i prokulice pa ih dodajte u zdjelu s ostalim sastojcima. Dobro promiješajte i odmah poslužite.
Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +
-
200 g
prokulica
-
200 g
heljda
-
1 mala žlica
papar
-
1 žlica
ulje maslinovo
-
1 mala žlica
sol
-
0.5 šalica
orah, suhi
-
0.5 šalica
šipak
-
1 kom
peršin, list
- 2 žlica limunov sok
Autor: Gastro.hr
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.