понедељак, 25. март 2013.

Uskršnji Cake-Pops

Piše : Branka Vukčević

Evo jedne idejice kako da napravite kolačiće koji će biti jako interesantni dječici...
Izabrala sam planetarno popularne cake-pops, kolačiće na štapiću, koji su vrlo dekorativni i dječica ih obožavaju. 


Za ukus smo izabrali klasične plazma kuglice od kokosa:
125g maslaca
125g šećera
150g plazma keksa
100g kokosa
3 kašike soka od narandže
po želji žele bombona, grožđica
Maslac umutiti sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Ostaviti u frižider da se ohladi i da se masa stegne.

Potrebni su nam deblji ražnjić štapići koje ćemo skratiti na oko 15 cm. Napravićemo od mase oblik jajeta i kuglicu koja će da bude pile (veličina je otprilike kao i kokos kuglice, bitno je da ne bude preveliko jer će skliznuti na štapiću zbog težine). Kuglice ćemo nabosti na štapić (zašiljeni dio štapića je donji dio cake-popsa) donji dio štapića (zašiljeni) ćemo zabosti u stiropor.


U mikrotalasnoj rastopite 100gr bijele milka čokolade, posebno ugrijte na šporetu 150ml slatke pavlake pa kad krene da vri sklonite sa šporeta i dodajte joj rastopljenu čokoladu. Miješajte dok se ne dobije ujednačena smjesa pa dodajte žutu prehrambenu boju. Ostavite da odstoji desetak minuta.


Izvadite masu na štapićima iz frižidera i jedan po jedan polako kašikom prelivajte sa žutom masom od čokolade. Lagano okrećite dok se ne ocijedi u posudu. Bitno je da se ravnomjerno prekrije kolač (ako je masa prerijetka providjeće se boja kolača - u tom slučaju ostavite da se još stegne, a ako je pregusta stavite je u mikrotalasnu na par sekundi). Mi smo kolačiće u obliku jaja posuli šarenim mrvicama i dodali po koji cvjetić, a pilencetu stavili kljun, nogice i krestu od narandžastog fondana i oči nacrtali sa crnom
bojom u prahu. Vi izaberite koji vam je metod za ukrašavanje najljepši. Možete se poslužiti i sa royal icing- smjesom od bjelanaca koju smo koristili za ukrašavanje medenjaka ili crtati sa jestivim bojama uz pomoć četkica.

Idealan stalak za cake-popse je stiropor. Isjecite ga i obložite nekim ukrasnim papirom. Mi smo za uskršnje praznike izabrali veselu saksiju. U nju smo stavili stiropor, zaboli kolačiće, malo travice između, koju pečurkicu od fondana i čekamo dječicu.


Cake pops se mogu napraviti i od "ostataka" vašeg omiljenog kolača, torte. Isitnite sve djelove, ohladite, oblikujte loptice i ukrasite. Uključite maštu, a dječica će biti oduševljena.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.